Lice'de 10 muhtar görevden alındı, yerlerine kayyum atandı

Lice'de 10 muhtar görevden alındı, yerlerine kayyum atandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 31 Mart seçimlerinde muhtar olarak seçilen 10 kişi, kaymakamlık kararıyla görevlerinden alındı ve yerlerine kayyum atandı

Lice'de Kali, Karahasan, Bayırlı, Yalımlı, Yanlüce, Baharlar, Serin, Uçarlı, Şenlik ve Ulucak muhtarları hakkında, şubat ayında yapılan bir ihbar üzerine, Lice Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bunun üzerine Lice Kaymakamlığı da 10 muhtarı görevden aldı. Muhtarların yerine çoğu devlet memuru olan kişiler atandı. Kendilerine görevden alındıkları tebliğ edilen muhtarlar, mühürleri atanan kayyumlara teslim etti. 

MUHTARLAR İTİRAZ EDECEKLER 

Öte yandan yerine kayyum atanan muhtarlardan bazıları yine 31 Mart öncesinde muhtarlık görevinden alınmıştı.İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz sene Ekim ayında aldığı kararla görevden uzaklaştırılan bu muhtarlar, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği ve operasyonların düzenlendiği mahallelerin muhtarlarıydı.

Görevden alınan muhtarlar, Lice Muhtarlar Birliği’nde bir araya gelerek haklarında alınan karara itiraz edeceklerini söyledi.