Libya'da protestolar büyüyor: 'Kabinede acilen değişikliğe gideceğiz'

Libya'da protestolar büyüyor: 'Kabinede acilen değişikliğe gideceğiz'

Libya'da Serrac karşıtı gösteriler Trablus kentinden Misrata'ya da yayılırken, Serrac yaptığı açıklamada 'acil kabine değişikliğine' gidileceğini duyurdu.

İleri Haber

Libya'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac karşıtı gösteriler büyüyor. Trablus'ta devam eden protestolar, Misrata'ya da yayıldı. Eylemciler, dünkü protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep ederken, protestocuların çıktıkları meydanlarda elektrikler kesildi.

Göstericilerin taleplerinin haklı talepler olduğunu söyleyen Serrac, Halife Hafter'e ilişkin yaptığı açıklamada ise "Ateşkesi kabul etmediği gibi petrol kuyularını kapatma ısrarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

'KABİNE REVİZYONU YAPILACAK'

Serrac ayrıca, Libya'nın kentlerine yayılan gösterilerin ardından kabinesinde acilen değişikliğe gideceğini açıkladı.

Serrac, "Kriz hükümeti kurmak için olağanüstü hal ilan etmem gerekebilir. Kota uygulamaları ve memnuniyet beklentisinden uzak bir şekilde acilen kabine revizyonu yapılacak" şeklinde konuştu.

Serrac Türkiye'ye ilişkin yaptığı açıklamasında ise şunları söyledi:

"Türk şirketlerle ilgili ekonomik dosyalar ve söz konusu şirketlerin yarım kalan projeleri tamamlamak için geri dönmesi konusunda Türkiye'yle iletişim halindeyiz. Kurumlarımızın faydasına olacak şekilde Türkiye'yle ayrıcalıklı ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz." 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Libya'nın doğusunda toplanan bir grup, Türkiye'nin Libya'nın 'iç işlerine müdahale' ettiğini belirterek protesto gösterileri yapmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve UMH Başbakanı Serrac karşıtı protestolarda, Serrac'ı hedef alan sloganlar atılırken eylemciler, Hafter'in fotoğraflarını taşımıştı.