Libya tezkeresi Meclis'te: Genel Kurul 2 Ocak'ta toplanacak

Libya tezkeresi Meclis'te: Genel Kurul 2 Ocak'ta toplanacak

TSK'nin Libya'da konuşlandırılmasına izin verecek Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'ye gönderildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda Libya'daki iç savaşın taraflarından Trablus Hükümeti’nden çağrı gelmesi halinde askeri destek verebileceklerini söylemişti. Bu açıklamaların ardından Trablus Hükümeti'nden destek talebi gelmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Libya’da konuşlanmasını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Meclis Genel Kurulu 2 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak.

Tezkerenin sunulmasından önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek bilgilendirme yapmıştı.

Çavuşoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın Genel ve çalışma arkadaşlarının sorularını yanıtladık. Tezkere konusunda karar CHP’nindir. Tehditler konusunda niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık. Tezkere bugün Meclis’e sunulacak” demişti.

Tezkereye destek vermeyeceklerini açıklayan CHP’de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Tezkerenin tam metni ise şu şekilde:

[ih2]