LGBTİ+ Hak İhlalleri Raporu: Ayrımcılık yapanların yüzde 30'u kamu görevlisi

LGBTİ+ Hak İhlalleri Raporu: Ayrımcılık yapanların yüzde 30'u kamu görevlisi

Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği, yayınladığı 2019 Yılı Akdeniz Bölgesi LGBTİ+lara Yönelik Hak İhlalleri Raporu’nda, LGBTİ+’lara yönelik toplam 132 hak ihlali tespit etti. Rapora göre LGBTİ+'lar, yaşadığı hak ihlallerini güvenlik gerekçeleriyle dile getirmekte sorun yaşıyor.

Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği, yayınladığı 2019 Yılı Akdeniz Bölgesi LGBTİ+lara Yönelik Hak İhlalleri Raporu’nda, LGBTİ+’lara yönelik toplam 132 hak ihlali tespit etti. İllere göre hak ihlallerinin dağılımını da paylaşan dernek, 50 vaka ile Mersin'in LGBTİ+’lara yönelik bölgede en çok hak ihlalinin yaşandığı il olduğunu açıkladı.

Derneğin 2019 Eylül ile 2020 Mart ayları arasındaki dönemi ele aldığı çalışmada Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Antalya’daki ihlaller incelendi.

'BİRÇOK İHLAL GİZLENİYOR, İHLALLERİN YÜZDE 30'U KAMU GÖREVLİLERİNDEN KAYNAKLI'

Raporda yer alan görüşmeler neticesinde pek çok LGBTİ+'nın hak ihlallerini güvenlik gerekçesiyle gizlediği ya da normalleştirdiği ve içselleştirdiği değerlendirmesi de yer alıyor.

Hak ihlalinde bulunan faillerin kimliğine dair yapılan sorgulamalarda bu kişilerin yüzde 52’sinin aile üyesi ve özel kişi, yüzde 30’unun kamu görevlisi, yüzde 9’unun ise özel kurumda görevli olduğu, yüzde 8’inin ise kimliğinin tespit edilemeyen şahıslardan oluştuğu belirtildi.