Lewis Hamilton Türkiye Grand Prix'inde 7. kez dünya şampiyonu oldu

Lewis Hamilton Türkiye Grand Prix'inde 7. kez dünya şampiyonu oldu

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, bugün Türkiye Grand Prix'inde kazandığı zafer ile 7. kez dünya şampiyonu oldu.

İstanbul'da 9 yıl aranın ardından yeniden yarışan ve Formula 1'i kazanan Mercedes'in pilotu Lewis Hamilton, bu galibiyet ile birlikte pilotlar sıralamasında 307 puana yükselerek 7. kez dünya şampiyonluğunu ilan etti. Hamilton, yarışa 6.sırada başlamıştı.

Bugün saat 13.10'da başlayan Grand Prix'e ise pilotların zeminle ilgili yaptıkları konuşmalar damga vurdu. Birkaç gündür İstanbul'da etkili olan yağmurlar sebebiyle görüş sorunu yaşayan pilotların araçlarına pek çok kez hakim olamadığı görüldü. Yarış öncesi ısınma turlarında ise bazı pilotlar ufak kazalar geçirerek pite dönüş yaptı.

Günün sonunda Lewis Hamilton'un ardından 2. sırayı Racing Point'ten Sergio Perez alırken, Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise 3. sırada yarışı tamamladı.

PODYUMDAKİLERE ŞAMPANYA VERİLMEMİŞ

Öte yandan, yarıştan sonra Mercedes'in Formula 1 takım patronu ve CEO'su Toto Wolff, Sky Sports'a yaptığı açıklamada podyuma çıkan pilotlara şampanya verilmediğini söyledi. Patlattıkları şeyin "gazoza benzer bir şey" olduğunu belirtti.

 

DAHA FAZLA