Levent Üzümcü'den Saraya giden sinemacılara yanıt: Kendilerini koruduklarını zannediyorlar

Levent Üzümcü'den Saraya giden sinemacılara yanıt: Kendilerini koruduklarını zannediyorlar

Tiyatrocu Levent Üzümcü, yeni sinema kanunu imzalanırken Saraya giden sinemacılara sert tepki gösterdi. Üzümcü, "Kendilerini koruduklarını zannediyorlar" dedi.

YOL TV'nin Ana Haber Bültenine konuk olan Levent Üzümcü, Sarayın sanatçılarına sert tepki gösterdi.

Erdoğan'ın, kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen yeni sinema kanununu imzalamadan önce Sarayda ağırladığı sinemacılara tepki gösteren Üzümcü, "Ateşle oynayıp elinin yanmaması mümkün mü?" diye sordu.

Üzümcü, programı sosyal medya hesabından paylaştı.

'HALKI TEMSİL ETMİYORLAR, HALKIN BİR BÖLÜMÜNÜ TEMSİL EDİYORLAR'

Üzümcü'nün konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

- Tiyatroyu da kendi istedikleri gibi yönetmek istediler. Çünkü halkı temsil etmiyorlar, halkın bir kısmını temsil ediyorlar. Halkı dinlemiyorlar sadece halkın bir bölümünü dinliyorlar. Oraya giden insanları da demokratik bir şeye katılıyorlarmış gibi bir inanca ulaştırıyorlar.

- "Türkiye'de başkanlık sisteminin önemini anladık" dediler. Anladıkları şey, hangi oyunun izleneceğine de kimin içeri tıkılacağına da bir kişinin karar vermedi. Hakimler, savcılar, adalet sistemi, sinema ve her şey bir kişinin kararına bakıyor. Bunun adına uzlaşma denemez.

- Bugün kendisine sahne bulamayan, oyunculuk yapması yasaklanan insanlar varken kiminle uzlaşacağız biz? 

'13-14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI SOKAĞIN ORTASINDA MI VURDURDUK?'

- Türkiye'de oyun oynaması engellenen insanlar ne yapmış olabiliriz? Örneğiz biz, evlatlarımızın boğazından, yaptığımız hırsızlıklarla haram lokma mı geçirdik? Sokağın ortasında 13-14 yaşındaki çocukları mı vurdurduk? Katledilen 13-14 yaşındaki çocukların annelerini mi yuhalattık? Biz ne yapmış olabiliriz?

- Sadece gerçekleri söyleyen insanlara, müthiş bir zulüm söz konusu. Sadece doğruları söyledikleri için bu duruma sokulan insanlar varken, onları bu duruma sokanlarla yapılacak bir anlaşma nasıl bir adalet sağlayabilir ?

'HERKES O TOPLANTIYA GİDEREK KENDİNİ KORUDUĞUNU ZANNEDİYOR'

- Kiminle dans ediyorsun? Bize bunu yapanlar yarın en ufak bir şey söyleyenlere de bize yaptıklarını yapacaklar. Ateşle oynayıp elinin yanmaması mümkün müdür? 
Şimdi herkes o toplantıya giderek kendilerini koruduğunu zannediyor.

 

DAHA FAZLA