Levent Üzümcü: Tehdit ediliyorum

Levent Üzümcü: Tehdit ediliyorum

Sanatçı Levent Üzümcü, Kadıköy'deki bir mekanda uğradığı saldırı sonrası yaşananları anlattı.

Sanatçı Levent Üzümcü, İstanbul Kadıköy’de bulunduğu mekânda yaşanan bir gerginlik sonrası görevliler tarafından arka tarafa götürülmek istenen kişilere engel olduğu sırada, mekân çalışanları tarafından saldırıya uğradı. Üzümcü’nün darp edildiği anların görüntüsü olaydan 10 gün sonra yayımlandı.

Üzümcü davacı olmayacağını belirterek, “Dava açsam ne olacak? Bu ülkede parkta gürültü yapıyor diye balkonundan çocuk vuran adam serbest bırakılıyor. Adalete güvenim hiç kalmadı” dedi.

İşletmecinin saldıranların otopark görevlisi olduğunu öne sürdüğünü aktaran Üzümcü, "Bana yapılan büyük bir suç. Ve onlar o suçu işlemesine rağmen hâlâ orada çalıştırılıyorlar" dedi.

'TEHDİT EDİLİYORUM'

Birgün'ün sorularını yanıtlayan Üzümcü, olay gününü şöyle anlattı:

"Hiç alakamın olmadığı bir kavgada bana hakaret ettiler. Oradaki insanlar zarar görmesin diye çünkü 60 yaşın üzerindeydiler ve çalışanlar onları arka tarafa çekmeye çalıştı. Ben de “Hayır bırakmıyorum ana kapıdan çıkacaklar” dediğim anda biri hırsla ve nefretle yanıma yaklaşıp kulak boyumdan bana hakaret etti. Tehdit etti, ben de bunun sonucunda küfür ettim ve orada ortalık patladı. O mekânda İnsanları korumakla mükellef görevliler benim üzerime saldırdılar. Ve bunu ceza görmeyecekleri hatta yaptıklarından takdir görecekleri bilinciyle yaptılar. Bir faşisti tanırsın bakışından hal ve hareketlerinden, gözlerinden hemen tanırsın. Bu çocuklar faşistti."

Olay sonrası tehdit alıp almadığı sorusuna 'Tehdit ediliyorum' diye cevap veren Üzümcü şunları söyledi:

"Sosyal medyadan birkaç tane yorumda bulunanlar oldu. Para alarak, aldığı maaşın hakkını vermeye çalışan bir takım ödenekli memur bunlar bence... Provoke edici haber gibi. Tıpkı gazete diye ortaya atılan bir takım paçavra var ya onların haberlerinde olduğu gibi. Çocuğun biri sosyal medyadan “Başkan olamayacaksın” yazmış diye 10.5 ay hapis cezası aldı. Küfür yok, hakaret yok. Bunu tehdit olarak almışlar.

'TÜRKİYE BU KADAR KARANLIK BİR DÖNEM YAŞAMAMIŞTI'

Üzümcü şikayetçi olmama gerekçesini ise şöyle anlattı:

"Parkta çocuk vuran adam serbest. Alenen insanlara gazeteler yoluyla iftira atan insanlara sayfa sayfa dava açsan takibi yok. İnsanlar resmen hedef gösteriliyor. Gezicileri sürekli yaftalayarak kendileri gibi düşünmeyen herkesi vatan haini ilan ediyorlar. İstiyorlar ki insanlar kendi adaletini kendi arasınlar. 30 yaşın altında hâkimsin, hiçbir mesleki tecrüben olmadan insanlara cezalar veriyorsun, hiç düşünüyor musun kendi çocuğun da buna maruz kalabilir diye. Biz hepimiz için adalet hepimiz için özgürlük istiyoruz. Hiçbir şekilde bu kadar karanlık yaşamadı bu ülkede. Askeri darbe dönemi de bu kadar karanlık yaşanmamıştı."

DAHA FAZLA