'Lebalep' kongreler serbest, eczanede çay içmek yasak: Kaymakamdan eczacılara ceza şovu!

'Lebalep' kongreler serbest, eczanede çay içmek yasak: Kaymakamdan eczacılara ceza şovu!

Kaymakam Çorumluoğlu, Covid-19 salgın denetimi yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş etti. Kontrol için bir eczaneye giren Çorumluoğlu, üç çalışana maske ve mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazdırdı.

İleri Haber

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, salgın teftişine çıktığı sırada bir eczaneye girerek su ve çay içen üç eczane çalışanına maske-mesafe cezası kestirdi. Çorumluoğlu, kendisine itiraz etmek isteyen bir çalışana, "Siz itirazlarınızı yaparsınız” şeklinde cevap verdi.

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın denetimi yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş etti. Kontrol için bir eczaneye giren Çorumluoğlu, üç çalışana maske ve mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazdırdı.

‘İTİRAZLARINIZI YAPARSINIZ’

Çalışanların “Burada hasta yok. Çok dezenfekte çalışıyoruz. Çay ve su içiyoruz” demesine karşılık ceza yazılması talimatında ısrar eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Siz itirazlarınızı yaparsınız” diyerek iş yerinden ayrıldı.

MASKE-MESAFE TALİMATI

Çorumluoğlu, “Eczaneden çıkarken yanındaki görevlilere “Tutanağı ‘üç kişinin maskesiz ve bir metre arayla oturduğu tespit edilmiştir’ diye talimat verdi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MORALE İHTİYACI VAR’

Konuyla ilgili Türk Eczacılar Birliği bir açıklamada yaptı. Açıklamada “Pandeminin başlarında gerçekleşen olayla ilgili olarak Zonguldak Eczacı Odamız gerekli girişimlerde bulunmuştur. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde morale ihtiyacı vardır bu tür üzücü olayların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz” denildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Çorumluoğlu’nun eczane çalışanlarına ceza talimatı verdiği görüntüler sosyal medyada yoğun tepkiye neden oldu.

AKP’DEN ADAY ADAYIYDI

Çorumluoğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından 1 Eylül  2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile Karadeniz Ereğli İlçe Kaymakamlığına atanmıştı.

Daha önce Manisa’nın Şehzadeler ilçesinin kurucu Kaymakamı olan İsmail Çorumluoğlu, 24 Haziran 2018’deki baskın seçimde AKP’den milletvekili aday adayı olmak için kaymakamlık görevinden istifa etmişti. Çorumluoğlu, milletvekili adayı olamayınca görevine geri döndü.

DAHA FAZLA