LC Waikiki Direnişi ikinci gününde: “Waikiki’nin bütün mağazaları eylem alanımız olacaktır”

LC Waikiki Direnişi ikinci gününde: “Waikiki’nin bütün mağazaları eylem alanımız olacaktır”

DİSK Limter – İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, LC Waikiki’de başlayan direnişe ilişkin İleri’ye açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: Murat Uysal / Evrensel

Ersan Kınık

Kluh adlı taşeron şirkete bağlı olarak çalışan LC Waikiki işçileri, işverenden promosyon haklarını almak ve düzensiz mesai saatlerinin düzenlenmesi talebinde bulundu. DİSK’e bağlı Limter-İş’te örgütlenen işçiler, hak talebinde bulundukları ve sendikalaştıkları için hırsızlık suçlaması öne sürülerek 10 Ocak günü Kod – 46 ile işten çıkarıldılar. İşten çıkarılan işçilere destek olanlar ise idari izne çıkarıldı.

İşten çıkarılan işçiler, DİSK Limter-İş öncülüğünde 11 Ocak itibarıyla İstanbul Esenyurt’ta bulunan LC Waikiki deposu önünde direnişe başladı. İleri Haber’e konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, öncelikli taleplerinin Kod-46 ile haksız yere işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması olduğuna dikkat çekerek, promosyon ücretlerinin işçilerin hesaplarına yatırılmasını, angarya işlerin de sonlandırılmasını istedi.

Saygılı, LC Waikiki depolarında kadrolu olarak çalışan işçilerin üç ayda bir olmak üzere promosyon haklarının bulunduğunu ancak taşeron olarak çalıştırılan işçilerin bu haklardan yararlanamadığının altını çizdi.

İŞÇİYE POLİS BARİKATI!

Direnişin ikinci gününün sabahında depo önüne polis barikatının kurulduğunu belirten Saygılı, bu duruma tepki göstererek depo önünde bekleyişlerine devam edeceklerini vurguladı.

İşten çıkarmaların devam ettiği bilgisini veren Saygılı, 12 Ocak itibarıyla toplamda 9 işçinin işten çıkarıldığını ifade etti.

‘LC WAİKİKİ’NİN BÜTÜN MAĞAZALARI EYLEM ALANLARIMIZ OLACAKTIR’

Talepler kabul edilinceye kadar direnişlerini sürdürme konusunda kararlı olduklarına dikkat çeken Saygılı şöyle konuştu:

“İkinci gününde de direnişimize devam ediyoruz. Arkadaşlarımızın talepleri kabul edilene kadar ve özellikle işten atılan arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar bu direnişi devam ettireceğiz ve LC Waikiki’nin bütün mağazaları ile depoları eylem alanlarımızın kapsamı içinde olacaktır.”

‘BU DİRENİŞİN KAZANMASI İŞÇİ SINIFININ KAZANMASI ANLAMINA GELİYOR’

Son olarak kamuoyuna çağrıda bulunan Saygılı, direnişlerine destekte bulunulmasının önemine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti:

“Emekçi kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz. Bu direnişi desteklemeleri, bu direnişin kazanması için yanımızda olmalarını istiyoruz. Bu direnişin kazanması, aynı zamanda işçi sınıfının kazanması anlamına geliyor. Bu direnişin kazanması, örnek teşkil edecektir ve örgütlülüğümüzü de artıracaktır”