Lavrov'dan Washington Post muhabirine: Ne cevap verirsem vereyim, kendi işine gelen şeyi yazıyorsun!

Lavrov'dan Washington Post muhabirine: Ne cevap verirsem vereyim, kendi işine gelen şeyi yazıyorsun!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington Post muhabirine tepki gösterdi.

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 55. Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Lavrov kendisine Suriye hakkında "Rusya, Suriye'de garantör ülke oldu. Beşar Esad rejiminin tüm bölge için bir tehdit olmaktan çıkacağını ve kendi halkına karşı saldırıları durduracağını Rusya olarak garanti edebiliyor musunuz?" sorusuna soran Washington Post muhabirine "Ne cevap verirsem vereyim, kendi işine gelen şeyi yazıyorsun. Ne istersen yaz!" şeklinde tepki gösterdi. 

Sputnik'in haberine göre Lavrov İdlib meselesi için ise, "Bildiğiniz gibi Türkiye tarafı ile İdlib'te muhalif grupları terörist gruplarından ayırmak için Eylül ayında bir anlaşma imzalandı. Şu ana kadar El Nusra, İdlib'in yüzde 90'ını kontrol ediyor. İki gün önce Rusya, Türkiye ve İran Cumhurbaşkanları Soçi'de bir araya geldi ve bu konuyu tartıştılar" dedi. Sergey Lavrov, güvenli bölge tartışmalara dair "Şam yönetiminin rızası ile Rusya ve Türkiye ordusu tarafından İdlib'de kademeli olarak güvenli bölge oluşturularak ortak devriye alanı oluşturulacağı üzerinde anlaşma sağlandı. Nasıl olacağını birlikte göreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.