Lavrov: Türkiye'nin Suriye harekatı sonlandırılıyor

Lavrov: Türkiye'nin Suriye harekatı sonlandırılıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye kuzeydoğusuna başlattığı harekatının sonlandırıldığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekâtı'nın sonlandırıldığını, bundan böyle her şeyin Kürt güçlerin çekilmesine bağlı olacağını belirtti.

Rusya lideri Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi Soçi zirvesinde yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekâtı'nın sonlandırıldığını, bundan böyle her şeyin Kürt güçlerin çekilmesine bağlı olacağını kaydetti.

'HER ŞEY ANLAŞMALARA NE DERECE UYULACAĞINA BAĞLI'

Varılan mutabakat sayesinde akan kanların duracağını söyleyen Lavrov, "Harekat sonlandırılıyor ve ileride her şey, Kürt birliklerinin, silah ve gereçlerinin çekilmesi ile ilgili olanlar da dâhil olmak üzere anlaşmaların ne derece uygulanacağına bağlı olacak" diye konuştu.

'NİTELİKSEL ADIM ATILDI'

Sputnik'in haberine göre, Rusya ve Türkiye'nin vardıkları mutabakatla Suriye çözümünde önemli ve niteliksel bir adımın atılmış olduğunu kaydeden Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"Kürtlerle, onların beklenti ve özlemleri ile ilişkili sorunun çözümünün, Suriye'nin meşru yönetiminin tüm sınır boyunca yeniden restore olmadan mümkün olmadığını vurgularım. Bu yönde çok önemli ve niteliksel bir adım atıldı."