Lavrov: Türkiye ve Suriye arasında iş birliği için destek vereceğiz

Lavrov: Türkiye ve Suriye arasında iş birliği için destek vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında iş birliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında iş birliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi. Lavrov, Suriye’nin kuzeydoğusundaki çatışmalar neticesinde IŞİD militanlarının dünyaya yayılmaya başladığını, bunun sorumlusunun Avrupa ülkeleri olduğunu öne sürdü.

‘TERÖRİSTLERE VATANDAŞLIK VEREN ÜLKELER ONLARIN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMELİ’

Soçi’deki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) partner ülkeleri istihbarat ve güvenlik kuruluşları yöneticileri arasındaki toplantının açılışında konuşan Lavrov, Avrupa ülkelerinin Suriye’de teröristlerin safında yer alan vatandaşlarını geri almayı reddettiğini ifade etti. Lavrov ayrıca, “Müstakbel teröristlere vatandaşlık veren ülkeler de bu kişilerin sorumluluğunu üstlenmeli” dedi.

'RUSYA, SINIRDAKİ İŞ BİRLİĞİNE KATKIDA BULUNACAK'

Lavrov, “Rusya, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmeye, Kürtler ile Şam arasında anlaşmalara varılıp bu anlaşmaların yerine getirilmesini teşvik etmeye, Suriye ile Türkiye hükümetleri arasında ortak sınırlarında güvenliğin sağlanması için iş birliğine katkıda bulunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.