Lavrov: ABD'nin güvenilmez olduğundan hiç kimse şüphe etmemeli!

Lavrov: ABD'nin güvenilmez olduğundan hiç kimse şüphe etmemeli!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin yaptırım kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, "ABD'nin güvenilmez olduğundan hiç kimse şüphe etmemeli" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, TürkAkım ve Kuzey Akım-2'ye yönelik yaptırımlardan sonra hiç kimsenin ABD'nin güvenilmez olduğundan şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, ABD'nin TürkAkım ve Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hatlarına yönelik yaptırımlarını değerlendiren Lavrov, bu adımın ardından hiçbir ülkenin ABD'nin güvenilmez olduğu konusunda şüphe duymaması gerektiğini açıkladı.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde konuşan Lavrov, "ABD kendi ekonomik sorunlarını çözmek ve enerji güvenliği görevlerini yerine getirmek için en yakın müttefiklerine yaptırım uygularken dünyadaki hiçbir ülke, Washington'un güvenilmez olduğundan şüphe duymamalı. ABD bu ülkelere herhangi bir vaatte bulunursa bile, onları her an yarı yolda bırakabilir" dedi.

Lavrov, Washington'un, Amerikan diplomasinin yaptırımlar, ültimatomlar ve tehditler gibi çeşitli yöntemler yardımıyla her şeyden önce gözdağı vermeye odaklandığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

'YAPTIRIMLAR YANITSIZ KALMAYACAK'

Sergey Lavrov, ABD'nin yaptırımlarının yanıtsız bırakılmayacağını da ifade ederek, "Bu, üzerinde sakin bir şekilde çalışılması, sakin bir şekilde analiz edilmesi gereken bir durum. Bu tür adımların kabul edilemez olduğunu ve tüm uluslararası hukuk normlarını, tüm diplomasi ve beşerî ahlak kurallarını ihlal eden bu kaba eylemlerin yanıtsız kalmayacağını size temin ederim" ifadelerini kullandı.