Las Tesis'ten İstanbul Sözleşmesi için direnen Türkiyeli kadınlarla dayanışma mesajı

Las Tesis'ten İstanbul Sözleşmesi için direnen Türkiyeli kadınlarla dayanışma mesajı

Las Tesis Kolektifi İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı sokağa çıkan kadınlara destek verdi. Kadınlar, “Türkiye’den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz” dedi.

Las Tesis Kolektifi, kadın hakları için hayati önem taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek imzasıyla çıkılmaması ve sözleşmenin tam olarak uygulanması için ülkenin dört bir yanında sokağa çıkan Türkiyeli kadınlarla destek mesajı yayınladı.

Dünya kadınlarının kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze karşı aynı şarkıyı söylemesine vesile olmasıyla tanınan Şilili feministlerin oluşturduğu Las Tesis Kolektifi, paylaştığı bir videoyla Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına karşı mücadele eden kadınlara desteğini dile getirdi.

''Şu anda haklarının ihlal edildiği bu korkunç durumla karşı karşıya olan Türkiye’den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz” ifadelerinin yer aldığı mesajda şu sözler yer aldı:

'MÜCADELEMİZ SADECE SAHİP OLMADIĞIMIZ HAKLARLA SINIRLI DEĞİL'

“Merhabalar, biz Valparaíso’dan sanat ve performansı birleştiren disiplinler arası bir kolektif olan Las Tesis’iz. İnsan haklarında yaşanan gerilemelerden rahatsızlığımızı açıkça ortaya koymak için buradayız.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin Türkiye coğrafyasındaki kadınlara ve LGBTQIA+ topluluğuna yönelik çok ağır bir darbe olduğunu  düşünüyoruz. Ayrıca farkı coğrafyalarda  sürmekte olan  ataerkil yapısal şiddeti pekiştiren, oldukça şiddetli bir olay olduğunu düşünüyoruz.

Bu olay haklarımız için küresel düzeyde mücadele etmenin hala ne kadar etkili ve gerekli olduğunun da bir hatırlatıcısıdır. Ayrıca bu mücadele yalnızca henüz sahip olmadığımız haklarla sınırlı değildir, aynı zamanda şu anda sahip olduklarımızı da korumak içindir. Çünkü maalesef gördüğümüz gibi onları her an kaybedebiliriz. Bu anlamada, sınırları aşan ve kesişimsel bir feminist mücadeleye bağlılığımızın altını çizmek istiyoruz.

Şu anda haklarının ihlal edildiği bu korkunç durumla karşı karşıya olan Türkiye’den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz.”