'La Kasa Da Para Yok' görseli paylaşan kamu bankası yöneticisi işten çıkarıldı

'La Kasa Da Para Yok' görseli paylaşan kamu bankası yöneticisi işten çıkarıldı

La Casa De Papel dizisine atıfla 'La Kasa Da Para Yok' görseli paylaşan bankacı Hakan Dağlı'nın görevine, çalıştığı banka tarafından son verildi.

Bir kamu bankasında 26 yıldır çeşitli görevlerde bulunan bankacı Hakan Dağlı, son yılların popüler dizilerinden La Casa De Papel'e atıfla hazırlanan 'La Kasa Da Para Yok' yazılı bir görseli WhatsApp durumunda paylaştığı için işten çıkarıldı. 

Hakan Dağlı'nın iş akdi 'Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi ve yönetimini küçük düşürücü, rencide edici paylaşımda bulunduğu' gerekçesiyle feshedildi. Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Dağlı, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki bankalarda şube müdürlüğü yaptığını belirterek "Son olarak Esentepe Kurumsal Şube'de görev yaparken iş akdim feshedildi" dedi.

Sözcü'ye konuşan Dağlı, şöyle devam etti: 

"Bir caps paylaştığımdan dolayı tazminatlarım ödenmek suretiyle iş akdim feshedildi. Görev yaptığım süre içerisinde gereksiz yere yetki unvan indirimleri aldım. Mesela bölge müdürlüğünden 11 kademe aşağı indirilerek 5. sınıf bir şube müdürlüğüne atandım. Daha sonra 6 ay açığa alındım. Gerekçe ise alkol kullanmam, ramazanda sigara içmemdi. En sonunda iş akdim feshedildi. Üstelik sadece kendi arkadaş grubumda paylaştım. 26 yıllık emek var. İnsan inanamıyor."

'BU USULE UYGUN BİR DAVRANIŞ DEĞİL'

Hakan Dağlı'nın avukatı Zafer İşeri "İş Kanuna baktığımız zaman kişi davranışından ötürü işinden çıkarılıyorsa savunması alınması gerekiyor. Ancak burada böyle bir durum olmadı. Tebligat göndererek iş ilişkisi sonlandırıldı. Bu usule uygun bir davranış değil. Mahkeme, usulen dahi eksik olan bu işten çıkarma olayıyla ilgili işe iade kararı verirse tekrar görevine dönme imkanına kavuşacak" dedi.

DAHA FAZLA