KYK yurtlarında karantina altına alınan kafileden tepki: Ahır burası ahır, biz burada hasta olacağız

KYK yurtlarında karantina altına alınan kafileden tepki: Ahır burası ahır, biz burada hasta olacağız

Umreden dönen ve öğrenci yurtlarında karantina altına alınan kafile yurtların ahır gibi olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Karantinaya alınan bir kişi 'Ahır burası ahır. Biz burada hasta olacağız' dedi.

Umreden dönen 10 bin 330 kişi, yapılan sağlık taramasının ardından Ankara ve Konya'da  boşaltılan öğrenci yurduna yerleştirilmişti. Gece saat 03.00'te uykularından uyandırılarak panik halinde başka yurtlara götürülen öğrenciler, kendilerinin ve memlekete dönen arkadaşlarının eşyalarını toplamakta bile zorlandıklarını söylemişti.

Karantinaya alınan kafile, öğrencilerin kaldığı yurtları görünce tepki gösterdi.

Öğrenci yurdunda karantinaya alınan kişiler CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'ya “Bize burada insanca muamele yapılmadı. Bizi buraya apar topar getirdiler. İçeride zerre kadar temizlik yok. Ne hemşire var, ne doktor var. Karantinaya aldılar ama karantina diye bir şey yok. Ahır burası ahır" dedi.

Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler öğrencilerin yıl boyunca yurtlarda aynı koşullarda kalması nedeniyle tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları tepki gösteren kişilere öğrencilerin o yurtlarda kaldığını hatırlattı.