KYK yurdunda kalan öğrenciler yemeklerden zehirlendi

KYK yurdunda kalan öğrenciler yemeklerden zehirlendi

Öğrenciler, yemeklerin dönem başından bu yana sağlıklı olmadığını belirtti.

İstanbul'daki İyimaya Kasım KYK yurdunda kalan öğrenciler, yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Üniversite öğrencilerinin devlet yurtlarında yaşadığı problemler devam ederken, son olarak İstanbul'da bir Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bir yurtta öğrenciler yemeklerden zehirlendi. Sancaktepe'deki İyimaya Kasım KYK yurdunda kalan kadın öğrenciler, önceki gün yemekhanede yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre dönem başından beri yemeklerin temel hijyen koşullarından uzak olduğunu söyleyen öğrenciler; servis edilen yemeklerde saç, kıl, böcek, küf gibi sağlığa zararlı maddelerin çıktığını ve bu durumun sıklıkla yaşandığını belirtti. Öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı gibi kurumlara şikâyette bulunduklarını ancak herhangi bir adım atılmadığını söyledi.

Öğrencilerden Zeynep S., "Yemeklerle ilgili defalarca konuştuk, hiçbir şekilde bu sorunumuz çözüme kavuşmadı. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Kaç gece aç uyuduk. Zaten odalarımız hapishane koşulları gibi" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA