Kuzu'dan Erdoğan'a uzanan fotoğraf

Kuzu'dan Erdoğan'a uzanan fotoğraf

Burhan Kuzu'nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yediği fotoğrafın yankıları sürüyor

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan Burhan Kuzu'nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yediği fotoğrafın yankıları sürüyor.

'AKP'DE GÖREVLİYİM, SANA VATANDAŞLIK ALDIRABİLİRİM'

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel “29 Mart 2016, İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti, emniyette verdiği ifadesinde öyle iddialarda bulunuyor ki ayrıntıları dudak uçuklatan cinsten. Zindaşti, arkadaşlarıyla alem yapmak için kadın bulması için birini arıyor. Aradığı kişi kendisini Aliye Uzun’a yönlendiriyor. Kadınlar geliyor… Zindaşti polise verdiği ifadesinde Aliye Uzun’un kendisine, ‘AK Parti Beşiktaş Kadın kollarında görevliyim, benim Ak Parti’de çevrem var’ dediğini aktarıyor. ‘Sana vatandaşlık alabilirim’ dediğini, kendisinin de ona ‘Vatandaşlık alırsan sana Range Rover cip hediye edeceğim’ dediğini söylüyor. Aliye Uzun’un ise cip istemediğini, 500 bin lira karşılığında Türk vatandaşı yapacağını söylediğini aktaran Zindaşti, Uzun’un işlemleri başlatmak için 150 bin lira para istemesi üzerine kabul ettiğini belirtiyor… İşte tüm bu savunmada geçen iddialarda bahsedilen Aliye Uzun, Cumhuriyet gazetesinin yayınladığı fotoğrafta Burhan Kuzu’nun yanında oturan kişinin ta kendisi. Aliye Uzun kim mi? Mecidiyeköy’deki Trump Towers’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterini astıran isim… Ahmet Hakan’ın Hürriyet’teki köşesinde ‘kahraman’ diye bahsettiği bir isim. Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Hanım ile birlikte fotoğrafları bulunuyor…” diye yazdı.

SEZGİN TANRIKULU İLE BURHAN KUZU ARASINDA 'ZİNDAŞTİ' TARTIŞMASI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisi için ‘teröristlerin’ cenazesine katıldığını, PKK DHKP-C'nin avukatlığını yaptığını ve 'CIA ajanı' olduğunu söylen eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, sosyal medya hesabı Twitter’da CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya ‘teröristlerin’ cenazesine katıldığını, PKK DHKP-C'nin avukatlığını yaptığını ve 'CIA ajanı' olduğunu söyledi.

Tanrıkulu ise İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçen günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın” yanıtını verdi.

Kuzu’nun sözlerinin suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ifade eden Tanrıkulu, eski AKP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını söyledi.

Tanrıkulu’nun yanıtının ardından Kuzu, Zindaşti olayının 7 yıl önce yaşandığını ve kendisiyle ilgili bir şey yokken peşinen suçlandığını yazdı. Kuzu, Zindaşti’ye vatandaşlık verilmesi için daha önce aradığını söylediği Emniyet'in "'sıkıntı var’ deyince ‘aman kalsın vermeyin" dediğini de ifade etti.