Kuzey Star Tersanesi'nde vahşet görüntüleri: İşçiler göz göre göre ölüme gönderiliyor!

Kuzey Star Tersanesi'nde vahşet görüntüleri: İşçiler göz göre göre ölüme gönderiliyor!

İstanbul Tuzla'da Kuzey Star Tersanesi'nde çalışan 8 işçi, karbondioksit gazının açık bırakılması sonucu zehirlendi. Zehirlendiği için hareketsiz yatan iki işçiyi kurtarmaya giden işçiye de elektrik çarptı.

İstanbul Tuzla’da Kuzey Star Tersanesi’nde geçen hafta 8 işçi, karbondioksit gazının açık bırakılması sonucu zehirlendi. Zehirlendiği için hareketsiz yatan iki işçiyi kurtarmaya giden işçiye de elektrik çarptı.

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş’in Twitter hesabından bir video paylaşıldı. Videoyu çeken işçi olayın şoku ve yaşadığı korku nedeniyle ancak bir hafta sonra çektiği videoyu sendikaya ulaştırdı. Dev Yapı-İş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Yer: Kuzey Star Tersanesi

Zehirlendiği için hareketsiz yatan 2 kişiyi kurtarmaya giden işçiyi de elektrik çarpıyor. Akıbetleri ne oldu bilmiyoruz. Tersanede hiçbir şey olmamış gibi üretim son hız devam ediyor. Patronlar için işçinin hiçbir değeri yok, dışarda işsizi çok. 1 hafta önce yaşanan olayda işçilerin durumu ne oldu bilmiyoruz. Tersanede birçok işçinin haberi yok. Haberi olan da işten atılma korkusu ile bir şey söylemiyor. Olayı tesadüfen gören ve cesaretini toplayıp bugün bizimle paylaşan işçi de korktuğu için bugüne kadar bir şey söylememiş. Bugünkü çalışma düzeninde bu ölümüne çalışma şeklinde biz işçiler tesadüfen yaşıyoruz. Kârından başka bir şey düşünmeyen patronlar için bizim hayatımızın bir önemi yok.

Bizler bu ölüm düzenini ancak örgütlenerek değiştirebiliriz.

Yaşamak ve yaşatmak için örgütlenelim."

DEV YAPI-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR KARABULUT: ‘YAŞAMAK İÇİN ÖRGÜTLENMEK GEREK’

Sendika.Org’a konuşan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ise gerekli tedbirlerin alınmadan inşaatlarda ve tersanelerde çalışılmasının ciddi riskleri olduğunu ve bu sorunun yıllardır yaşandığını ifade etti. Patronların gözünde alınması gereken önlemlerin “maliyet” olarak görüldüğünü ifade eden Karabulut, işçilerin de örgütsüz olmasıyla etkili bir ses çıkarılmadığını ifade etti. İşçilerin sağlık duurmlarının iyi olduğu bilgisini aldıklarını ifade eden Karabulut, işçilerin bu alanda yaşayabilmesi için dahi örgütlenmesi gerektiğini belirtti.