Kuyuda cansız bedenleri bulunan çift cinayetinde bir kişi daha tutuklandı

Kuyuda cansız bedenleri bulunan çift cinayetinde bir kişi daha tutuklandı

Afyonkarahisar'da bir kuyuda cansız bedenleri bulunan Cevdet-Zeliha Uysal cinayetinde serbest bırakılan şüpheli Özcan A. savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bir kuyuda cesetleri bulunan Cevdet Uysal ve Zeliha Uysal'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Zeliha Uysal'ın erkek kardeşleri Bünyamin A. ve Kadir A.'nın ardından, dün gözaltına alınıp serbest bırakılan Kadir A.'nın oğlu Özcan A. da savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Gece yarısı adliyeye sevk edilen Özcan A. tutuklandı.

Dinar'da 17 gündür kayıp olarak aranırken, 10 Kasım günü 2 metrelik kuyuda bir çoban tarafından cansız bedenleri bulunan 66 yaşındaki Cevdet Uysal ile 64 yaşındaki Zeliha Uysal çiftinin cinayet şüphelisinin, kadının erkek kardeşi Bünyamin A. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Bünyamin A. polis sorgusunda, "26 Ekim saat 07.30 civarında çiftin evine konuşmak için gittim. Cevdet ve kız kardeşim Zeliha Uysal ile tartıştık, daha sonra pompalı tüfekle ikisini de öldürdüm. Olayda kimseden yardım almadım, başından sonuna kadar tek başımaydım. Cenazeleri de kuyuya tek başıma taşıdım" dedi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI, 5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Yürütülen soruşturma kapsamında Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) öldürülen Zeliha Uysal'ın diğer ağabeyi Kadir A. ile yengeleri Huriye A., Nazire A., yeğeni Ramazan A. ve annesi Fatma A.'yı da gözaltına aldı. Kadir A.'nın oğlu Özcan A. ise dün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yakalanarak, Dinar'a getirildi. 6 şüpheli dün öğle saatlerinde Dinar Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Bünyamin A. ve Kadir A. tutuklanarak, Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIK İTİRAZ EDİNCE BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı ise şüphelilerden Özcan A.'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Bunun üzerine dün gece, jandarma ekipleri Özcan A.'yı yeniden gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Özcan A. sulh ceza hakimliğince tutuklanarak, Dinar Cezaevi'ne gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Pınarlı köyünde yaşayan ve 26 Ekim'de ortadan kaybolan Cevdet-Zeliha Uysal çiftinin cep telefonları, evlerinde, Cevdet Uysal'a ait araç da kontak anahtarı üzerinde evin garajında bulundu. Çift her yerde aranırken, Dinar'a bağlı Pınarlı köyünde çobanlık yapan Abdullah Korkmaz 10 Kasım günü keçilerini otlatmak için çıktığı arazide, çevreden yayılan kötü kokuyu fark etti. Kokunun kaynağını aradığında da kuyu içinde ceset olduğunu gördü.

Çoban Korkmaz'ın haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede kuyuda üzeri taşlarla örtülü, yüzleri tanınmaz halde 1'i kadın 2 kişinin cansız bedeni olduğu tespit edildi. Olay yerine gelen savcının talimatıyla jandarma, kuyudan cesetleri çıkardı. Cesetlerin, 17 gündür kayıp olarak aranan Cevdet-Zeliha Uysal çiftine ait olduğu belirlendi. 

DAHA FAZLA