Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Kuzey Kıbrıs'ta Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Kuzey Kıbrıs'ta Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetçi Türk Partisi Meclis Grubu’nun sunduğu Meclis Araştırma Komitesi kurulması önergesi, bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildi.

Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaların araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komitesi kuruldu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme gelen Kutlu Adalı cinayetine ilişkin Kıbrıs Postası’nın haberine göre, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu’nun sunduğu Meclis Araştırma Komitesi kurulması önergesi, bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oy birliğiyle kabul edildi.

Peker, Kutlu Adalı’yla ilgili şunları söylemişti:

(Korkut Eken) Bana dedi ki “Kıbrıs’ta bir adam var.” “Evet abi” dedim, “Bu Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor” dedi. Dedi ki “Bana iki profesyonel…” “Ben kendi öz kardeşimi vereceğim sana” dedim. Atilla Peker’i dedim. Çok iyidir, uzmandır dedim. THY uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor. Biletlerden bakabilirler, Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce (Kıbrıs’a) gittiler. Allah o insanın kanını bize nasip etmedi.

Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Den gelinemedi. Korkut abi ile konuştuk, dedi tekrardan gideceğiz. Sonra orada başka bir bunlara bağlı ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abi ile, “Halloldu” dedi.