Kütahya'da sokak köpeğini katleden kişi tutuklandı

Kütahya'da sokak köpeğini katleden kişi tutuklandı

Kütahya'da sokak köpeğini tabancayla öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alınan Mehmet Ali Yatır, Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kütahya’da saat 05.00 civarında arkadaşları U.G. ve H.D. ile birlikte 43 RY 152 plakalı otomobille Meydan Mahallesi Hafız Murat Caddesi üzerine gelen Mehmet Ali Yatır, tabancayla bir sokak köpeğine ateş ederek olay yerinden kaçtı. Silah seslerini ve yerdeki köpeği gören çevre sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

TABANCAYI ÇÖPE ATARKEN YAKALANDI

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri şüphelilerin otomobilini Bekir Avlupınar Caddesi'nde tespit ederek takip etti. Polisin dur ihtarına uymayan şüpheliler kaçtı.

Yaşanan kovalamacanın ardından önü kesilerek durdurulan araçtaki H.D.,U.G. ve H.D. gözaltına alınırken, yaya olarak kaçan Mehmet Ali Yatır, belindeki tabancayı çöpe atmaya çalışırken yakalandı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından gerekli işlemler için Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede köpeğin hayatını kaybettiği tespit edilirken, 7.65 çapında boş bir kovan ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

TUTUKLANDI

Kütahya’da bulunduğu otomobilden sokak köpeğine tabancayla ateş ederek öldürdüğü için gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüpheli Mehmet Ali Yatır, Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Otomobilde bulunan ve gözaltına alınan diğer şüpheliler H.D., U.G. ve H.D. ise savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

(DHA)

DAHA FAZLA