Kurtulmuş: Kimin ne izleyeceğine üç siyasetçi karar veremez

Kurtulmuş: Kimin ne izleyeceğine üç siyasetçi karar veremez

AKP iktidarı döneminde televizyonlar ve internet siteleri sık sık sansür ve engellemelere uğrarken, Kurtulmuş’tan bu konuda ironik bir açıklama geldi.

AKP Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan'ın MBC Medya grubuna ait kanallarda Türk dizilerinin yayınına son verilmesine ilişkin açıklamada "Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında oturup, üç siyasetçi karar veremez. Bu devirler çoktan geride kaldı" dedi.

Bu konuda Dışişleri Bakanlığı tarafından girişimlerde bulunulacağını söyleyen Kurtulmuş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarımız, bizlere, 'eşim, annem, çocuğum bugün akşam şu diziyi izleyeceğiz' diye bizi önceden uyarıyorlar. Böyle bir ilgi var. Bu Türkiye'nin yumuşak gücünü gösteriyor. Başka ülkenin herhalde dizi filmlerinin bu kadar büyük bir coşkuyla, sevgiyle, sempatiyle izlendiğini söylemek mümkün değildir. Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında oturup, üç siyasetçi karar veremez. Bu devirler çoktan geride kaldı."

EN SON İNTERNET YAYINCILIĞINA SANSÜR

AKP tarafından, yıllardır televizyon yayınlarına müdahalede bulunulduğu bilinirken, en son Meclis Planlama Komisyonu’ndan geçen torba yasanın 73. maddesine göre, internetten yayın yapan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi getirildi.

Yasayla, internet sitelerinden yayın yapmak isteyen lisanslı yayın kuruluşlarının yayın yapabilmek için RTÜK’ten ayrıca lisans almak zorunda kalacak. Ayrıca, lisans almayan veya lisansı iptal edilen kuruluşların yayınları, Sulh Ceza Hâkimliği tarafında engellenebilecek.