Kürtlere ‘hırsız’, Boşnaklara ‘cariyesi güzel vücuduyla tanınan’, Macarlara 'fesat' diyen kitap öğrencilere vize notu oldu!

Kürtlere ‘hırsız’, Boşnaklara ‘cariyesi güzel vücuduyla tanınan’, Macarlara 'fesat' diyen kitap öğrencilere vize notu oldu!

MEB'in felsefe müfredatına koymaya çalışıp geri adım atmak zorunda kaldığı ve skandal ifadelerin yer aldığı "Ahlak-ı Alai" kitabı İlahiyat öğrencilerinin vize ödevi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) felsefe müfredatına koymaya çalıştığı ancak geri adım attığı "Ahlak-ı Alai" kitabı İlahiyat öğrencilerinin vize ödevi oldu. Skandal ifadelerin yer aldığı ve İslam Ahlak Felsefesi dersinde önerilen kitapta Türkler ‘hak bilmez’, Kürtler ‘hırsız’, Boşnaklar ise ‘cariyesi güzel vücuduyla tanınan’ olarak tanımlandı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, MEB'in ders müfredatında yaptığı 2017 tarihli reform kapsamında dayatılan ancak eğitimcilerin tepkisiyle vazgeçilen, “Ahlak-ı Alai” kitabı bu kez akademideki öğrencilere sunuldu. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Ahlak Felsefesi dersi hocası tarafından öğrencilere ödev olarak verilen ve özet çıkarılması istenen kitabın aynı zamanda vize notu yerine geçeceği öğrenildi. Kitaptaki ayrımcı ve skandal ifadelerden rahatsız olan öğrenciler, tepki gösterdi.

Kitapta, bazı ırklardan şu şekilde söz edildi:

- Türkler: Yiğitlik, kararlılık, olgunluk ve güzel görünüşü ile tanınmıştırlar fakat kalbinin katılığı ve hak bilmezlikleriyle anılırlar. Yaratılışları gereği gaddar, vefasız, katı ve acımasızdırlar.

- Kürtler: Kürt, yiğitlik ve at biniciliği ile bilinen bir topluluk olup hırsızlık ve eşkıyalığın çoğuna ahbaptır. Kürtlerde kabalık, gücü yetmezlik, casusluk, vefasızlık, fenalık ve gaddarlık mevcuttur.

- Boşnaklar: Kölesi ve cariyesi güzel vücutları ve hizmetiyle tanınır.

- Macarlar: Akıllı, zeki, bütün sanatlara kabiliyetlidirler ama kötülük, fesat ve saldırganlıkta ileri ve öldürme, yaralama ve efendisini terk etmeye eğilimlidirler.

DAHA FAZLA