Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı için AKP'li vekilden Kürtçe paylaşım!

Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı için AKP'li vekilden Kürtçe paylaşım!

Kürtçe konuştuğu için Çanakkale'de ırkçı saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı için AKP'li vekil Mustafa Yeneroğlu Kürtçe paylaşımda bulundu.

AKP'nin toplumsal tepkiye neden olduğu tüm olaylarda 'iyi polis' tavrıyla özeleştiri yapmasıyla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Çanakkale'de Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı için Kürtçe mesaj paylaştı. Yeneroğlu, "Irkçılık yapan bizden değildir" dedi.

Söz konusu olaya ilişkin Twitter hesabından bir haber paylaşan AKP'li vekil, Kürtçe bir mesaj yazdı. “Xwedê şifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te” (Allah amcama şifa versin, hürmetle ellerinden öperim) ifadelerini kullanan Yeneroğlu, mesajına Türkçe devam ederek, “Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüğe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden değildir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ekrem Yaşlı göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapıyordu. Türkçe bilmeyen eşiyle Kürtçe konuşan Yaşlı’ya, aynı odada bulunan başka hastanın yakını tepki göstererek, “Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyerek odadan çıktı. Soda şişeşi ile odaya geri gelen diğer hasta yakını, Ekrem Yaşlı’ya şişeyi fırlattı. Kafasından yaralanan Yaşlı, aynı hastanede tedavi altına alındı.