Küresel İklim Grevi'nin İstanbul programı belli oldu

Küresel İklim Grevi'nin İstanbul programı belli oldu

20 - 27 Eylül arasında gerçekleştirilecek 'üçüncü küresel iklim grevi'nin İstanbul programı belli oldu.

İklim krizine dikkat çekmek için 20 - 27 Eylül arasında gerçekleştirilecek 'üçüncü küresel iklim grevi'nin İstanbul programı açıklandı. 

Bianet'in haberine göre, Türkiye’de “Sıfır Gelecek Kampanyası” adı altında bir araya gelen, aralarında Kuzey Ormanları Savunması'nın da yer aldığı ekoloji ve çevre örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri 20 Eylül Küresel İklim Grevi Günü İstanbul programını açıkladı.

Genç iklim aktivistlerinin “İklim Acil Durumu Hemen Şimdi!” diyerek sesleneceği 20 Eylül’deki ilk buluşma, 14.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleşecek. İklim grevcisi gençlerin Kadıköy’de yapacağı basın açıklamasına yetişkinler ve kurumlar da destek verecek.

20 Eylül İstanbul etkinliklerin ikinci ayağı ise 16.00’da Yoğurtçu Parkı’nda başlayacak. Aktivistler, iklim festivali düzenleyecek. Standların, çeşitli atölyelerin, konuşmaların ve performans gösterilerinin olacağı festivale 18.00’den itibaren müzik grupları şarkılarıyla eşlik edecek.

Sahnede yer alacak gruplar ve performans sanatçıları şöyle: Barlas Tan Özemek, Güney Marlen, Güz Kumpanyası, Kabile, Lara Di Lara, Nil İpek, Pınar Keleş, Sumru Ağıryürüyen & Muammer Ketencioğlu, Şudabap Çocuk ve Teneke Trampet.

DAHA FAZLA