Kuran kurslarına valilik izni: Yüz yüze eğitime geçiliyor

Kuran kurslarına valilik izni: Yüz yüze eğitime geçiliyor

Birçok ilde valilikler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine Kuran kurslarında da yüz yüze eğitimin tekrar başlaması için karar almaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın 1 Şubat'ta yaptığı kabine toplantısında alınan karar gereğince 15 Şubat’tan (bugün) itibaren hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında yüz yüze eğitime geçileceğini Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Şubat 2021 tarihinde il müftülüklerine resmi yazı göndererek bidirdi.

Diyanet’in bu yazısı ve kabine toplantısı kararı üzerine valilikler de Kuran kursları için tekrar yüz yüze eğitime geçme kararı almaya başladı. Bu kapsamda Urfa ve Kocaeli Valilikleri İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Kuran kurslarında tekrar yüz yüze eğitime başlanıldığını duyurdu.

URFA’DA 'OLAĞANÜSTÜ' TOPLANTI

Urfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında bugün “olağanüstü toplanan” İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu “Hafızlık Eğitimi Veren Kuran Kursları” ile ilgili açılma ve muafiyet kararı aldı. Söz konusu Kurul kararına göre; hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanlar durumlarını kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma/ders programını gösteren belgeyle kanıtlamaları halinde “sokağa çıkma kısıtlamasından muaf” tutulacaklar. Ayrıca hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarındaki öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanlardan 65 yaş ve üzerinde olanlar ile 20 yaş altında kalanlar “şehir içi toplu ulaşım araçlarının (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf” tutulacaklar.