Kumluca ve Finike'de okullar tatil edildi

Kumluca ve Finike'de okullar tatil edildi

Antalya'nın 2 ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kumluca'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrası dereler taştı. Merkeze ulaşan sel, su baskınlarına yol açtı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları, güvenli yerlerde kalmaları uyarısında bulunuldu.

İlçe merkezinde sel nedeniyle bazı araçlar sürüklendi, araçlarda mahsur kalanlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kumluca Kaymakamı ve Finike Kaymakam Vekili Tekin Erdenir, sel sebebiyle Kumluca ve Finike'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Diğer yandan Kumluca Kaymakamlığı'nda kriz masası kurulurken bölgeye ulaşan AFAD ekipleri de çalışmalara başladı.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkezdeki bütün köprülerin yıkılmasından dolayı yağmur suları taşkınlara sebep olmuştur, zemin katlar ve arabalara zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

MUĞLA'DA RÜZGARIN ETKİSİYLE TEKNE SÜRÜKLENDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise kuvvetli rüzgarla sürüklenen teknede ve kıyıdaki bazı işletmelerde hasar oluştu. İlçede dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi buluyor.

Çarşı Mahallesi'nde yaz aylarında hizmet veren tekne, rüzgarın etkisiyle kıyıda bağlı bulunduğu yerden koptu.

Sürüklenen tekne kıyıdaki işletmelerin bazı bölümlerine ve iskelelere zarar verdi. Teknenin arka kısmında dalgaların etkisiyle hasar oluştu.

Polis ve Sahil Güvenlik ekipleri bölgede inceleme yaptı. Teknenin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

DAHA FAZLA