Kulüplerin borcu artıyor, devlet kulüplere çalışıyor

Kulüplerin borcu artıyor, devlet kulüplere çalışıyor

4 büyük kulubün toplam borcu 10 milyar TL'yi geçti.

İleri Haber

Beşiktaş Futbol Kulübü'nün bugün yapılan Divan Kurulu'nda açıklanan rakama göre toplam borç 2018 yıl sonu itibariyle 2 milyar 314 milyon 695 bin 709 Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Galatasaray Kulübü'nün 30 Haziran itibarıyla borcunun 2 milyar 689 milyon TL olduğu bildirilirken, Fenerbahçe'nin yaklaşık borcu 4,5 milyar TL civarında olduğu tahmin edilmekte. Trabzonspor'un toplam borcunun ise 987 milyon 698 bin 806 TL olduğu açıklandı. Böylece 4 büyük kulübün toplam borcu 10 milyar TL'nin üzerine çıktığı görülüyor.

DEVLET VATANDAŞI DEĞİL FUTBOL KULÜPLERİNİ KORUYOR

Geçtiğimiz ay Ziraat Bankası’nın futbol kulüplerine borçlarını yapılandırmak üzere yüzde 8 gibi düşük bir faizle kredi vereceği açıklanmıştı. Yüzde 30 dolayında faiz ile alınan borçlar kapatılarak yüzde 8 gibi düşük bir oran ile yeniden yapılandırılacağı için kulüpler büyük bir avantaja sahip olacak. Ancak kredi borçları için ya doğrudan ya da Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Ziraat Bankası’ndan yapılandırma kredisi alacak çiftçi ise yüzde 10 faiz ödeyecek.

ZİRAAT'IN KREDİ BORCU 212 KAT ARTTI

Ziraat Bankası'nın tarım dışı kredileri tarım kredilerini 5'e katladı. Yüzde 18’ini tarım kredileri, yüzde 82’sini ise tarım dışı krediler oluşturan bankanın kredi borcu son 15 yılda 212 kat artmıştı. 

2018'in Mayıs ayında ise Ziraat Bankası'na olan borcunu ödeyemeyen bir işçi kendini yakmaya çalışmıştı. 

Futbolculara astronomik ücretler veren futbol kulüplerinin borçları 10 milyar TL'ye yuvarlandığında, yarım milyona yakın asgari ücretlinin bir senelik maaşlarına denk bir sayı ortaya çıkıyor.

DAHA FAZLA