Kültürpark Platformu'ndan Aziz Kocaoğlu'na protesto

Kültürpark Platformu'ndan Aziz Kocaoğlu'na protesto

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski İZFAŞ binasını Özel Tınaztepe Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis etmesi protesto edildi.

Kültürpark Platformu üyeleri tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski İZFAŞ binasını Özel Tınaztepe Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis etmesi protesto edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Alsancak’taki Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya makam aracıyla geldiği sırada ellerinde taşıdıkları “Kültürpark’ı Tınaztepe’ye vermeyeceğiz” pankartıyla karşılayan platform temsilcileri “Başkan takipteyiz” ifadelerini kullanarak protesto eylemi gerçekleştirdiler.

'BUNUN NE ZARARI VAR'

Egenin Sesi'nden Ulaş Üstündağ'ın haberine göre SODEV tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu Kültürpark’taki İZFAŞ Binası’nın bedelsiz olarak Özel Tınaztepe Üniversitesi’ne verilmesi ile ilgili de bir açıklamada bulunarak: “Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Buca’dan 100 dönüm arazi almış. Eğitime 3 yıl önce başlayabilmek için yer talepleri oldu. İZFAŞ’ı Fuar İzmir’e taşıdığımız için boş yerimiz vardı.  50 tane öğrenci orada teorik tıp dersi görecek.  3 seneliğine ücretsiz bir üniversiteye tahsis edince kıyamet koptu.  Hala da kopartıyorlar.  Bir tıp fakültesinin,  üniversitenin eğitimine 3 sene önce başlaması, tıp öğrencisinin Kültürpark’ta oturmasının, çalışmasının kime ne zararı olur? Konu, ‘Aziz Kültür Parkı sattı’ noktasına nasıl gelinir? Bunu konu yapmak kime ne yarar sağlar? Kim ne düşünür bilmiyorum” dedi.

DAHA FAZLA