Kültür Bakanlığı personeli kadroya geçemeden emekli oluyor: Sözleşmeli sayısı 6,5 kat arttı

Kültür Bakanlığı personeli kadroya geçemeden emekli oluyor: Sözleşmeli sayısı 6,5 kat arttı

Nuri Ersoy'un Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine verdiği yanıtla, bakanlık bünyesindeki sözleşmeli personel sayısının 10 yılda 6,5 kat arttığı ortaya çıktı.

İleri Haber

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıta göre, bakanlıktaki toplam personelin beşte birinden fazlası sözleşmeli. 53 sözleşmeli personelin kadroya geçemeden emekli olduğunun ortaya çıktığı önergeye verilen cevapta, bakanlığa yapılan yandaş atamaları sorusu ise yanıtsız bırakıldı.

Sezgin Tanrıkulu, verdiği soru önergesinde bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan sözleşmeli ve kadrolu personel sayısını, KPSS ile kaç kişinin alındığını sordu. Bakan Ersoy’un önergeye verdiği yanıta göre, bakanlık bünyesinde toplamda 10 bin 424 kadrolu, 1892 sözleşmeli personel bulunuyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SAYISI 10 YILDA 6,5 KAT ARTTI

Personel alımlarında sözleşmelilere ağırlık verildiğinin anlaşıldığı yanıta göre, bakanlıkta 2010 yılında 9 bin 75 personel varken, bu sayı 2020 yılında sadece 10 bin 424’e çıktı. Sözleşmeli personel sayısı ise 10 yılda 6,5 kat arttı. 2010 yılında 290 olan sözleşmesi personel sayısı 1982’ye ulaştı. Ayrıca sözleşmeliler arasında 10 yılda 53 sözleşmeli personelin kadro göremeden emekli olduğu anlaşıldı.

Bakanlıkta yapılan atamaların da açıklandığı yanıtta, 4 Şubat 2020 tarihi itibarıyla Bakanlığın Özel Kalem Müdürü, Basın Müşaviri, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine 9 personel atandığı bilgisi yer aldı. Ataması yapılan üst düzey personel sayısı ise 48’i buldu.

YANDAŞ ATAMALARINI YANITLAMADI

Nuri Ersoy'a ''İstisnai kadro ile ataması yapılanlar arasında bakanların, milletvekillerinin ya da AKP üst düzey yöneticililerinin 3. dereceye kadar akrabalık bağı olan yakınları var mı?'' ve ''Bakanlığınızın üst düzey yönetici kadrolarına 2010-2020 yılları arasında atananların içinde milletvekillerinin ya da AKP üst düzey yöneticililerinin 3. dereceye kadar akrabalık bağı olan yakınları var mı?'' sorularının da yöneltildiği önergeye verilen yanıtta, bu soruların cevaplanmaması ise dikkat çekti.