Kulp Belediyesi'ne kayyum atandı

Kulp Belediyesi'ne kayyum atandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde tutuklanan HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın yerine Kaymakam Mustafa Gözlet kayyum atandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine Kaymakam Mustafa Gözlet kayyum olarak atandı. Kulp'ta HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay ve Fatma Ay dün tutuklanmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Taş'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma", suçları kapsamında hakkında devam eden 5 ayrı soruşturma ve 1 kovuşturma bulunduğu belirtilerek, 12 Eylül'de Ağaçkorur Mahallesi'nde 7 vatandaşın şehit olduğu hain terör saldırısı üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma", "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarını esas olarak başlattığı soruşturmada Kulp Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla dün tutuklandığı ifade edildi.

Taş'ın, Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. maddelerine istinaden geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, Belediye Kanununun 45 ve 46. maddeleri kapsamında Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet'in Kulp Belediye Başkan vekili olarak Valilikçe kayyum olarak görevlendirildiği kaydedildi.

HDP: KAYYUM ATANMASI KUMPASTIR

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesi’ne kayyum atanmasını ‘kumpas’ olarak niteleyen HDP, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kulp Belediye Eş Başkanımızın patlama ile ilişkilendirilerek tutuklanması ve yerine kayyım atanması kumpastır, kayyım darbesini meşrulaştırmak için bir komplodur. Bu kumpası savaşın başlatılmasına gerekçe yapılan ancak daha sonra çöken Ceylanpınar’daki tutuklamalardan biliyoruz.”