Kulis: Erdoğan, Mehmet Şimşek'i ikna edemedi

Kulis: Erdoğan, Mehmet Şimşek'i ikna edemedi

İstanbul seçimlerinden sonra AKP içerisinden çıkacak yeni parti iddialarına ilişkin kulis bilgileri artıyor.

23 Haziran'da tamamlanan yerel seçim sürecinden sonra, AKP içerisinden çıkacağı iddia edilen yeni partilere ilişkin iddialar artıyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı ikna edemeyen Tayyip Erdoğan’ın bu ekibe yakın duran eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aracılarla nabzını yokladığı, ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi.

'KALMALARI İÇİN ÇABA GÖSTERDİK' DENİLECEK

Erdoğan’ın bu görüşmede önceki yıllarda yeni parti kuranların olduğu, ancak başarılı olamadıklarını anımsatarak Babacan’dan partide kalmasını istemesi, olası yeni bir partinin ciddiye alındığı, “partide kal” uyarısıyla da gelecekte tabanda oluşabilecek sıkıntılara karşı “Partide kalmaları için çaba gösterdik” denilerek genel merkezin suçlanmasına karşı önlem olarak nitelendiriliyor.

DAVUTOĞLU DA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da çalışmalarını sürdürüyor. Davutoğlu’nun bayramda Erdoğan’ı bayramlaşmak için aradığı belirtilirken, görüşmede karşılıklı bazı eleştirilerin dile getirilmesi üzerine Davutoğlu’nun bayramdan sonra etraflıca görüşme önerisinde bulunarak açık kapı bıraktığı, ancak Erdoğan’dan bugüne kadar herhangi bir talep gelmediği kaydediliyor. Davutoğlu’na yakın kaynaklar, partideki sistemsel sorunların çözülmediği sürece bir sonuç alınamayacağını belirterek, “Sayın Davutoğlu partinin daha iyi olması için uyarılarını sürdürüyor. Yaptığı çalışmalar bir partileşme sürecine gider mi, bunun takvimi nasıl olur, bunlar hep partide bir değişim olup olmayacağına bağlı” görüşünü dile getiriyor. Davutoğlu’nun, AKP’de beklediği değişimlerle ilgili ümidini kesmesi durumunda sonbaharda yeni bir durum değerlendirmesi yaparak yol haritasını belirlemesi bekleniyor.