'Kuleli Askeri Lisesi binası satıldı' iddiasıyla ilgili Bakan Ersoy'dan açıklama

'Kuleli Askeri Lisesi binası satıldı' iddiasıyla ilgili Bakan Ersoy'dan açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hasan Seymen, 15 Temmuz'dan sonra kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nin İstanbul Boğazı kıyısındaki bina ve arazisinin satıldığını iddia etti. Bu iddiaya yanıt veren Bakan Ersoy, "Sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır" dedi.

İleri Haber

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 15 Temmuz'dan sonra KHK ile kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nin İstanbul Boğazı kıyısındaki bina ve arazisinin satıldığını iddia etti.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, İYİ Partili Seymen, Twitter hesabından “Her şey haraç mezat” diyerek şu mesajı paylaştı:

“Kuleli Askeri Lisesi’nin binası Araplara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiç bir şeyin kıymeti yok nazarlarında.”

 

BAKAN ERSOY: İDDİALAR ASILSIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuleli Askeri Lisesi'nin satıldığına ilişkin iddianın asılsız olduğunu belirtti.

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Çengelköy'de bulunan Kuleli Askeri Lisesinin satıldığına ilişkin sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz'un ardından OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile 31 Temmuz 2016 tarihinde diğer askeri okullarla birlikte tarihi Kuleli Askeri Lisesi de kapatıldı.

Çengelköy’de İstanbul Boğazı’nın kıyısında yer alan tarihi okulun ne olacağı çok tartışıldı.

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesine ilişkin TBMM’deki sunum sırasında Kuleli Askeri Lisesi’nin müzeye dönüştürülmesi çalışmalarıyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı’nın muvafakatinin alındığını,  binanın bir kısmının ulusal müze haline getirileceğini duyurdu.

Maliye Bakanlığı’nın tahsis işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesi kompleksinin bir kısmının ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanımında kalacağını açıkladı.