Kulaçoğlu ve Gülseven'in avukatları İleri Haber'e konuştu: 'Geceyarısı polis ordusu ve köpeklerle evde saatlerce arama yapıldı'

Kulaçoğlu ve Gülseven'in avukatları İleri Haber'e konuştu: 'Geceyarısı polis ordusu ve köpeklerle evde saatlerce arama yapıldı'

AKP'liler tarafından hedef gösterilerek gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven'in avukatları, Kulaçoğlu ile Gülseven'in durumlarına ilişkin İleri Haber'e konuştu.

İleri Haber

Bir süredir AKP destekçisi medya tarafından hedef gösterilen İsimsizler Hareketi'nin kurucusu Taylan Kulaçoğlu ve RED dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven dün akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı.

İleri Haber'e konuşan avukatlar Tamer Doğan ve Hakan Topaloğlu, Kulaçoğlu ve Gülseven'in durumlarına ilişkin bilgi verdi.

'İKTİDAR, SEVDA NOYAN VE FATİH TEZCAN'I YEDİRMEYECEĞİZ MESAJI VERİYOR'

Taylan Kulaçoğlu'nun 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik' şüphesiyle gözlatına alındığını belirten Avukat Tamer Doğan, "Mevzu hukuksal değil, iktidar 'Sevda Noyan ve Fatih Tezcan’ı yedirmeyeceğiz' mesajı veriyor. Dosya şişiriliyor" şeklinde konuştu.

Avukat Doğan şunları söyledi:

"Taylan Kulaçoğlu, önce sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik” şüphesiyle gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Ancak daha sonra örgüt propagandası gerekçesiyle tekrar gözaltına alındı. Mevzu hukuksal değil, iktidar 'Sevda Noyan ve Fatih Tezcan’ı yedirmeyeceğiz' mesajı veriyor. Dosya şişiriliyor.
Dün gece 25-30 kişilik bir ekiple ve köpeklerle evine baskın yapıldı. Taylan Kulaçoğlu’nun da bulunduğu işlemde geceyarısına kadar evde ve bahçede arama yapıldı.
Saat 13’ten sonra ifadelere başlanacağı bildirildi."

'TOPLUMA VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOKTUR'

RED dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven'in avukatı Hakan Topaloğlu ise Gülseven'in 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla dün akşamdan beri Balıkesir Terörle Mücadele Şubesi'nde tutulduğunu söyledi. Topaloğlu ayrıca Gülseven'in mesajını paylaştı.

Avukat Hakan Topaloğlu "Bugün öğleden sonra ifade alınma kısmına geçerlerse savcılığa sevk edilecekler. Durumu şu an iyi, arkadaşlara selamları da var" dedi.

Hakan Gülseven'in, avukatı Hakan Topaloğlu aracılığıyla paylaştığı mesajı ise şu şekilde:

"Bu topluma verilmiş bir gözdağıdır. Bizim topluma veremeyeceğimiz hesabımız yoktur"