Küçükçekmece'deki çocuk istismarını protesto eden kadın serbest bırakıldı

Küçükçekmece'deki çocuk istismarını protesto eden kadın serbest bırakıldı

Küçükçekmece'de, 5 yaşındaki bir çocuğun pazartesi günü cinsel istismara maruz kalması ve yürütülen soruşturmada 2 gündür kimsenin gözaltına alınmamasını Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaparak protesto etmek isteyen bir kadın gözaltına alındı.

Küçükçekmece'de, 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kalmasını Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaparak protesto etmek isteyen Yasemin Babat Kayan isimli bir kadın gözaltına alındı.

Küçükçekmece'ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki bir çocuğun pazartesi günü cinsel istismara uğramasını protesto etmek isteyen Yasemin Babat Kayan isimli bir kadın, Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi başlattı.

'ÇOCUK İSTİSMARINA ARTIK TAHAMMÜL EDEMİYORUM'

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüzlerin sona erdirilmesi ve yetkililerin gerekli önlemleri alması talebiyle oturma eylemine geçen Kayan, eylemine dair ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını, bütün annelerin yüreğini yaktığını ifade etti. Bir anne olarak bu tür durumlara artık dayanamadığını söyleyen Kayan “Artık tahammül edemiyorum. Çocuk istismarına artık tahammül edemiyorum” dedi.

Eylemi sırasında sık sık “İstismara hayır” sloganı atan Kayan’ın çevresini bir süre sonra saran polis ekipleri, Valiliğin bu yöndeki kararı doğrultusunda burada eylem yapılmasının yasak olduğunu belirtti.

'DÜN, BİR ÇOCUK BAYRAMINI YAŞAYAMADI, TECAVÜZE UĞRADI'

Polislere yasadışı bir şey yapmadığını söyleyen Kayan, “Ben artık çocuğum için kaygılanmak istemiyorum. Çocuklar için kaygılanmak istemiyorum. Her gün aynı haberlerle uyanmak istemiyorum. Artık çocuk istismarının son bulmasını istiyorum. Eğer bir anne olarak çocuk istismarına karşı durmak suçsa, ben bunu göze alarak geldim. Sözüm ona dün 23 Nisan Çocuk Bayramı’ydı. Dün bir çocuk bayramını yaşayamadı, tecavüze uğradı. Şu anda hastanede yoğun bakımda” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR İÇİN MÜCADELE EDİN’

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre “Çocuğa tecavüz etmek hangi dinde var?” diye soran Kayan, şöyle devam etti: “Eğer bunlar dinde varsa, eğer bu Müslümanlıksa ben bu dinden çıkarım. Artık insan gibi yaşamak istiyorum. Çocuklarımızın güvence alınmasını istiyorum. Cumhurbaşkanları, belediye başkanları, bakanlar, savcılar, hakimler yetkili kim varsa, bütün işinizi gücünüzü bırakın çocuklarımız 23 Nisan’da bayramını kutlasın diye uğraşın. Lütfen bunun için birazcık mücadele edin. Artık çocuklarımız çocukluğunu yaşasın.” 
 
Polisler ise, eylemini sonlandırmaması halinde kendisini gözaltına alacaklarını söyledi. Eylemini devam ettireceğini söylemesi üzerine gözaltına alınan Kayan, Beyoğlu Polis Karakolu’na götürüldü.

PROTESTOCU GENÇ KADIN SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Küçükçekmece'de, 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel saldırıya maruz kalmasını Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaparak protesto ettiği için gözaltına alınan Yasemin Babat Kayan isimli kadın serbest bırakıldı.