Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismara karşı Türkiye ayakta

Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismara karşı Türkiye ayakta

Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin protesto eylemleri devam ediyor. Çanakkale ve ODTÜ'de basın açıklaması düzenlenirken, Sarıgazi ve Ankara'da da kadınlar çağrı yaptı.

İleri Haber

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğraması Türkiye çapında protesto ediliyor.

Dün akşam Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde sokağa çıkan halk faillerin bir an önce bulunmasını talep ederken bugün de sokakları terk etmedi. Saat 13.0'da yapılan basın açıklamasına yüzlerce mahalleli katılarak "Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın" dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden öğrenciler de kampüs içinde yaptıkları bir yürüyüşle "Tacize, tecavüze, çocuk istismarına karşı ses çıkarıyoruz" dedi.

Çanakkale İskele Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar da bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Tacizin, tecavüzün üstü kapatılmaya, bir kereden bir şey olmaz diyerek aklanmaya çalışılıyor. Iyi hal- saygın tutum indirimleriyle ödül gibi cezalar verildikçe bu olaylar her geçen gün daha da artıyor" denildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:

Tacize, tecavüze, çocuk istismarına karşı susmuyoruz!

İstanbul’da metrobüste bir kadın tacize uğradı!

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde akademisyen olan Prof. Dr. Hasan Bilgili tarafından  kliniğinde çalışan stajyer kadın tecavüze maruz kaldı! 

Tarsus’ta gerçekleşen istismar olayının faili imam tutuksuz yargılanmaya devam ediyor! 

Rabia Naz cinayetinin üstü örtülmeye çalışılıyor! 
 
Giresun'da iki erkeğin tecavüzüne uğrayan zihinsel engelli Havva tecavüz esnasında 'bağırmadığı' gerekçesiyle yargılanır hale geldi. Tecavüzcüler ise serbest bırakıldı. 

Çocuğunu istismar ettiğini öğrenince eşinden sikayetci olan Döndü Şengül, istismarcı Şükrü Sengul'ün serbest bırakılması ile onun eliyle katledildi. 

Şule tecavüzcü bir katil tarafından katledildi.
Şimdi de mahkemelerde o katil çıkıp Şuleyi suçlamaya çalışıyor. Erkek yanlı yargı katili aklıyor.

23 Nisan günü ise 5 yaşında bir çocuğun cinsel istismara uğradığını öğrendik. Hastaneye kaldırılan çocuğun ailesi istismarcının yakalanması için, 5 yaşındaki çocuklarının sesi olmak için sokaklara döküldü. Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ise tecavüzcülerin, istismarcıların peşine düşmesi gerekirken sokaklara dökülen aileye, kadınlara, mahalleliye saldırıyor.

Bugün dört bir yanda başta kadınlar olmak üzere binlerce insan tacize, tecavüze, çocuk istismarcılarına karşı isyanda. Tacizin, tecavüzün üstü kapatılmaya, bir kereden bir şey olmaz diyerek aklanmaya çalışılıyor. Iyi hal- saygın tutum indirimleriyle ödül gibi cezalar verildikçe bu olaylar her geçen gün daha da artıyor. Diğer yandansa çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı çıkanlar polis saldırısı ile, gözaltı ile karşılaşıyor. Erkek yargı tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklarken eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen kadınların karşısına dikiliyor. 

Bizler çocuk istismarına, kadına şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine  sessiz kalmayacağız! Susmuyoruz, korkmuyoruz, ses çıkarıyoruz!

İZMİRLİ KADINLAR: SESSİZ KALMAYACAĞIZ

İzmir Kadın Platformu'nun Konak'ta düzenlediği basın açıklamasında da “Biz kadınlar olarak çocuk istismarına, kadına şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine  sessiz kalmayacağız” denildi.

SARIGAZİ'DE DE KADINLAR SOKAĞA ÇIKTI

İstanbul Sarıgazi'deki kadınlar da bugün saat 20.00 için Demokrasi Caddesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada şunlar söylendi:

"İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğu kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından cinsel istismara uğradı. Kapının önünde baygın halde bulunan çocuk ameliyata alındı, tedavisi hastanede devam ediyor.
Emniyet saldırganı yakalamak yerine istismarın ortaya çıktığı pazartesi gününden bu yana mahallede çocuk istismarına karşı eylem yapan Kanarya halkına gazla saldırıyor. 
Kanarya mahallesi halkı bölgede benzer olayların daha önce de üstünün kapatıldığını, olayın gerçekleştiği yere yakın mobese kameraları olmasına rağmen saldırganın henüz yakalanmadığını söylüyor.  Soruyoruz, Emniyet neden dügün bir olay yeri incelemesi yapmıyor? Soruyoruz, saldırgan neden hala yakalanmadı? Bu kişi hala aramızda dolaşıyor. 
İstismarcının yakalanması için geçirilen her dakika başka istismarcılara cesaret veriyor. Çocuk istismarını yıllardır hastalık diye üzerini örtmeye çalışanlar, istismarı cezasız bırakanlar, ‘9 yaşında çocuk evlenebilir’ açıklamaları yapanlar ve istismarcıları aklamak için yasa yapmaya çalışanlar! Siz de istismarcılar kadar suçlusunuz! Hepiniz hesap vereceksiniz!
İstismarcı derhal yakalanmalıdır! Tehdit altındaki çocuklar koruma altına alınmalıdır! Devlet olarak, hükümet olarak istismarın cezalandırılması kadar önlenmesi için de gerekenin yapılması gerekmektedir. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz! Artık yeter! Korumayın, aklamayın, cezalandırın! Önlem alın, istismarcıları durdurun, çocukları koruyun!
İstismarcıları aklamak için yasa çıkarmaya çalışanlar istismarın son bulması ve saldırganın yakalanması için sokağa çıkan halkı hedef alanlara karşı buradan bir kez daha belirtiyoruz failin bulunması için yetkililere çağrıda bulunan ve sokakları terk etmeyen Kanarya halkının yanındayız."

ANKARA İÇİN YARINA ÇAĞRI YAPILDI

Ankara Kadın Platformu ise yarın saat 18.30'da Sakarya Caddesi'ne çağrı yaptı. 


 

DAHA FAZLA