'Küçük ortak'tan yoksullaşmaya tam destek: 'Politikalar doğru'

'Küçük ortak'tan yoksullaşmaya tam destek: 'Politikalar doğru'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, Saray ittifakındaki ortakları AKP’nin ekonomi politikalarını benimsediğini söyleyerek, “İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir” dedi.

Saray ittifakının ‘küçük ortağı’ Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son günlerde tartışılan “50+1” konusuna değinen Bahçeli, geçen haftaki sözlerini tekrarladı.

Bahçeli, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanın halk tarafından yüzde 50+1 şekliyle seçimi anayasa ile getirilmiştir.Cumhurbaşkanını halkın seçtiği tüm sistemlerde salt çoğunluğun oylarıyla seçilmesi gerekliliktir. Bu konuyu tartışmaya açmak; yönetim sistemine karşı güvensizliği körükleyecektir. Bu masum bir talep değildir.

Yüzde 40 oranını dillendirmek başkalarının değirmenine su taşımaktır. Bunu ulu orta konuşanlar da iyi niyetli sayılamayacaktır.

‘TAKİP EDİLEN POLİTİKALAR DOĞRU’

Erdoğan’ın talimatı üzerine Merkez Bankası’nın faizi indirmesiyle döviz kurundaki artışlara rağmen, ortağının ekonomi politikalarını benimsediğini söyleyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Siyaseti ekonomiden, ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz.

Türkiye tarihi bir eşiktedir. Ya para baronlarının sözü geçecek ve içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak. Ya da böyle gelse de böyle gitmeyecektir.

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır.

Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur.

Türkiye bir karar verip, bunu uygulamak durumu ile karşı karşıyadır.

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır. Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur.

Enflasyonla mücadele için çözüm önerisi; kısa vadeli faiz oranını enflasyon oranı kadar artırmak ya da azaltmaktır.

İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir.