'Küçük ortak' 50+1'de yan çizdi: 'Bu tartışma gereksiz'

'Küçük ortak' 50+1'de yan çizdi: 'Bu tartışma gereksiz'

Saray ittifakının ‘küçük ortağı’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın endişeli olduğu “50+1” konusunda "Bize göre bu tartışma gereksizdir" dedi. Bahçeli ayrıca bir kez daha "MHP, Cumhur İttifakı'nın ortağı olsa da işlevi ve sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra denge ve denetleme göreviyle mesuldur" ifadelerini kullandı.

Saray ittifakının ‘küçük ortağı’ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, geçen hafta sarf ettiği "MHP, Cumhur İttifakı'nın ortağı olsa da işlevi ve sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra denge ve denetleme göreviyle mesuldur” sözlerini tekrarlarken, “Bu kanaatimin neresi yanlıştır? Neresinde Cumhur İttifakı'na soğuk bir bakış hakimdir? Hükümet bellidir. MHP minderden kaçmaz, biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız. Şunu herkes bilmelidir ki; hükümet değilsek de hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da ortağız, anca beraberiz kanca beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

‘50+1 TARTIŞMALARI GEREKSİZ’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşme ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’in “Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum" sözleriyle yeniden gündeme gelen “50+1” konusuna da değinen Bahçeli, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milli bekanın güvencesi, milli birlik ve dayanışmanın sırrıdır. Bu sistemin meşruiyet sistemi yüzde 50+1'dir. Bu itibarla yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya model olacak bir şeklidir. Cemil Çiçek'in sözlerinin tahrip gücü yüksektir. Sayın Cemil Çiçek sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Buradan nereye ulaşmaya, kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz? FETÖ'cü Fehmi Koru da aynı şeyleri söylüyor. 6 partinin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları için toplantılar düzenlediği dönemde Sayın Çiçek'in beyanatı bize göre kuşku vericidir. Cumhurbaşkanı'nın yüzde 50+1 oyla seçilmesi demokrasi güvenliğini temin ve teyit edecektir. Bize göre bu tartışma gereksizdir.”

NE OLMUŞTU?

Erdoğan ile geçen hafta yaptığı görüşme sonrası Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Temel Karamollaoğlu, şunları söylemişti:

(Erdoğan için) “Kendisi diyor ki, ‘İstikrar için bu şart.’ Sistemde revizyon düşünmüyor. Hiç. Sadece ‘50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık’ dedi…”