Küçük ortağın isteği derhal yerine getirildi: Üniversiteye giriş puanları düşürüldü!

Küçük ortağın isteği derhal yerine getirildi: Üniversiteye giriş puanları düşürüldü!

YÖK, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Üniversite baraj puanları düşürülsün" çağrısında bulunmasının ardından konuyla ilgili olarak jet hızıyla başlatılan çalışma hemen tamamlandı.

Erdoğan ve Bahçeli'nin üniversite sınavlarında baraj puanının düşürülmesi yönündeki açıklamalarını talimat sayan YÖK, hemen çalışma başlatmıştı. YÖK, hazırladığı çalışmayı apar topar Erdoğan'a sundu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber'de katıldığı programda, üniversite sınavında barajın düşürülmesiyle ilgili "Bu sene üniversite imtihanlarında bir sıkıntı yaşandı. 170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Başkanımız ile de konuyu görüştüm. Sağ olsun onlar da bir çalışma yaptılar ve şimdi olayı çok daha fazla sayıda gencin mağdur olmayacağı bir duruma getirdiler. Şu anda işin detaylarını YÖK halledecek ve bu işi inşallah gençlerimizin lehine bitirmiş olacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Saray ittifakının küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu açıklamanın ardından "Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir" demişti.

Yandaş Sabah gazetesi sabah saatlerinde, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) barajın düşürülmesi konusunda çalışmalara başladığını duyurmuştu.

JET HIZIYLA HAZIRLANDI, ERDOĞAN'A SUNULDU

Habertürk'ün aktardığına göre ise YÖK, Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 'YKS barajı' konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalşmayı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sundu.

ERDOĞAN JET HIZIYLA 'MÜJDEYİ' VERDİ

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından üniversiteye giriş puanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.' diyen Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: 

Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

 

DAHA FAZLA