'Küçük ortağın' asıl derdi belli oldu: 'Marksist yuvası TTB dağıtılmalı'

'Küçük ortağın' asıl derdi belli oldu: 'Marksist yuvası TTB dağıtılmalı'

Bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Bahçeli’nin bıraktığı yerden sözü alarak TTB’ye saldırdı. Yazılı bir açıklama yapan Yalçın, 'TTB'yi bölme' önerisi yaptı.

Bahçeli’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da TTB’yi hedef aldı. TTB’ye “tıbbi atık” olarak niteleyen Yalçın, “Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir” dedi.

‘Siyah kurdele’ eylemi üzerinden Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) saldıran Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha da ileri giderek TTB’nin kapatılmasını istemişti. Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından özellikle sosyal medyadan tepki yağmış ve kullanıcılar TTB’ye sahip çıkmıştı.

SALDIRI SÜRÜYOR

Bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Bahçeli’nin bıraktığı yerden sözü alarak TTB’ye saldırdı. Yazılı bir açıklama yapan Yalçın, “Türkiye’de bazı meslek odaları; buralarda yuvalanan Marksistler yüzünden meslek sahiplerinin hak ve menfaatlerini korumaktan çok, CHP’nin siyasetteki yan kuruluşu gibi faaliyet göstermektedir. Bunlardan biri de Türklükle ilgisi olmadığı gibi, doktorların sorunlarıyla da alakası bulunmayan Türk Tabipler Birliğidir. Kendilerini Marksizm’e ve ona hizmet eden partilere adamış Tabipler Birliğinin yönetici tayfası, doktorluktan ve sağlık sorunlarından çok siyasetle iştigal etmekte ara sıra hekimlik yapmaktadır" ifadelerini kullandı. 

SALGIN UYARILARI ‘ŞİŞİRMEYMİŞ’…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gün geçtikçe etkisini artırırken, yapılan uyarıları “salgın hakkındaki rakamları şişirmek” olarak niteleyen Yalçın, "'Tıbbi atık' haline gelen Tabipler Birliği’nin Covid-19 salgını hakkında verdiği gündelik rakamlar o kadar şişirilmektedir ki bunlar hastalığın yayılma sürecinde erişilen gün sayısıyla çarpıldığında sadece Ankara’da milyonlarca hasta tablosu varmış gibi görünmektedir. Oysa Covid-19 ile mücadelede Türkiye’nin bütün dünyada takdir gören başarılarını yok göstermek, sadece hükümete değil; sağlık çalışanlarına bühtandır, ihanettir. Bu uğurda hayatını kaybedenlere saygısızlıktır" dedi. 

DERTLERİ BELLİ OLDU: MARKSİSTLER!

“Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir” şeklinde sözlerine devam eden Yalçın, hekimlerin başka bir meslek odası kurmalarının önünün açılması gerektiğini söyledi. Yalçın’ın bu sözleri ‘paralel baro’ düzenlemesinin ardından “sırada TTB mi var?” sorusunu akla getirdi.