Küçük cadı okulu kurtarıyor

Küçük cadı okulu kurtarıyor

Sakar cadı Mildred Hubble, talihsizliklerden kaçarken okulu ve kendi kaderini kalbindeki sihirle değiştiriyor.

Cadılar Okulu serisinin ikinci kitabı Okulda İlk Yıl’da, Mildred Hubble’ın hikayesi minik okurları fantastik bir dünyaya götürürken arkadaşlık ilişkilerinde dikkatli olmaları gerektiğini ve yalan söyleyenin bir gün foyasının ortaya çıkacağını hatırlatıyor.

Sakarlıkları yüzünden derslerinde her defasında başarısızlığa uğrayan Mildred, artık öğretmenleri tarafından da umutsuz bir vaka olarak görülmektedir. Mildred ne kadar çabalarsa çabalasın talihsizlikler peşini bırakmaz ve öğretmenleri onun asla cadılık diploması alamayacağına inanmaya başlarlar. Öyle ki büyük salondaki törende her cadıya siyah renkli kedi verilirken Mildred’a tekir kedi verilir ve Mildred yine alay konusu olur.

Mildred bir gün derslerindeki başarısından dolayı son derece kibirli arkadaşı Ethel’i domuza çevirir. Bu aralarında bir intikam savaşını başlatır. Mildred Cadılar Bayramı kutlamalarında süpürgesi üzerinde göstereceği performansın artık okulda kalmak için son şansı olduğunu anlar ve çok dikkatli bir şekilde gösterisine çalışmaya başlar. Provalarda her şey yolunda giderken gösteri sırasında Ethel’in kötü sürprizi Mildred için felaket olur. Başına geleceklerden bir an önce uzaklaşmak isteyen Mildred, gece tüm eşyaları toplar, okulu geride bırakarak ormanın derinliklerine doğru yürümeye başlar. Kendisi için her şeyin bittiğini düşündüğü bu yolculuk aslında okulun sonunu getirecek bir girişimi durdurması ile sonlanır.

Jill Murphy’nin yazdığı Cadılar Okulu - Okulda İlk Yıl, kötülüğün sonsuza kadar süremeyeceğini, iyilerin mutlaka kazanacağını bu yüzden kibirden uzak durup dürüst olmanın önemini çocuklara öğütleyen nitelikte bir hikaye. Okulu büyülü duvarları, iksir sınavları, uçan süpürgeler, büyüler kanunu kitabı okuyan çocukların hayallerini büyütürken, arkadaşlarına yaklaşımlarıyla ilgili farkındalıklarını artıracak.

“Mildred utanarak kızardı ve yaşasın sesleri yükselirken, elerni arkasında kenetledi. Bu, her şey bittikten sonra olayın kahramanı için bir teselli olmuştu.”


KÜNYE: Cadılar Okulu – Okulda İlk Yıl, Jill Murphy, Çeviri: Seza Sunar, Resimleyen: Jill Murphy, Say Yayınları, 2007, 112 sayfa.

DAHA FAZLA