Kübalı doktorlar koronavirüsle mücadele için Venezuela'da: 'Chavez ve Fidel’in hayali'

Kübalı doktorlar koronavirüsle mücadele için Venezuela'da: 'Chavez ve Fidel’in hayali'

Covid-19 pandemisiyle mücadele için Venezuela’ya giden 212 Kübalı doktoru karşılayan Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, “Chavez ve Fidel’in hayalini kurdukları ve inşa ettikleri şey budur'' dedi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadeleye destek olmak için Venezuela’ya 212 Kübalı doktor daha gitti. Yaklaşık 20 bin Kübalı doktor ve sağlık personeli, ülkenin sağlık sistemini güçlendirmek için Venezuela’da bulunuyor.

Kübalı doktorlar, havaalanında düzenlenen törende Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ve Küba’nın Venezuela Büyükelçisi Dagoberto Rodriguez tarafından karşılandı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza'nın “Chavez ve Fidel’in hayalini kurdukları ve inşa ettikleri şey budur. Komutanlarımızın hayallerini gerçekleştirmeye devam etmek ve ABD emperyalizmine hiçbir şeyin ve hiç kimsenin bizi bölemeyeceğini göstermek bize düşüyor” ifadelerini kullandığı törende, Büyükelçi Rodriguez ise, Kübalı sağlık tugaylarının gösterdiği dayanışmanın kendilerini onurlandırdığını belirterek “Gelişinizden onur duyduk. Siz Komutan Fidel’in aşıladığı ilkelerin taşıyıcılarısınız, siz Küba’nın elçilerisiniz, bu soylu göreve katılmaya istekli olduğunuz için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.