Küba'da yeni kabine onaylandı

Küba'da yeni kabine onaylandı

Küba'da bayrak devri sonrası belirlenen yeni kabine onaylandı.

Küba'da Ulusal Meclis, yeni Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in oluşturduğu bakanlar kurulu listesine onay verdi.

Yeni kabinede ekonomik reformlardan sorumlu, kritik başkan yardımcılığı koltuğu dışında, eski Devlet Başkanı Raul Castro kabinesinde görev yapan isimler yerlerini korudu.

Eski kabinedeki İçişleri, Dışişleri ve Savunma Bakanlarının yanı sıra eski devrimci komutan 86 yaşındaki Ramiro Valdes ile eski Ekonomi ve Planlama Bakanı Ricardo Cabrisas, Bakanlar Kurulu İdari Komitesindeki yerlerini korudu. Daha önce kabineye seçilen iki genç bakan Roberto Morales ve Ines Maria Chapman, bakanlar kurulu başkan yardımcıları olarak idari komite üyeliğine getirildi.

Raul Castro döneminde Komünist Parti Reform Komisyonu Başkanlığı yapan Marino Murillo ise yeni kabinede kendine yer bulamayan tek isim oldu.

MİGUEL DİAZ-CANEL KİMDİR?

Miguel Diaz-Canel, 25 yıldır Komünist Parti içinde görev yapan bir isim. Santa Clara'daki Merkez Las Villas Üniversitesinde elektronik mühendisliği eğitimi alan Diaz-Canel, bir süre silahlı kuvvetlerde görev yaptıktan sonra kendi üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Komünist Parti gençlik misyonlarında da görev yapan Diaz-Canel, 2013 yılında Raul Castro tarafından devlet başkan yardımcılığına getirilmişti.