Küba Mahallesi'nde kentsel dönüşüme karşı halk buluşması: 'Evimiz vatanımız!'

Küba Mahallesi'nde kentsel dönüşüme karşı halk buluşması: 'Evimiz vatanımız!'

Küba Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, yaşam alanlarını yerle bir edecek kentsel dönüşüm projesine karşı halk buluşması gerçekleştirdi. Yurttaşların toplantısına TİP Milletvekili Barış Atay da katıldı.

İleri Haber

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Küba Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın da katılımıyla TOKİ’nin Tozkoparan’da başlattığı 'kentsel dönüşüm'e karşı halk buluşması gerçekleştirdi.

Halk toplantısına birçok mahalle sakini katılırken, mahallelerinde yıllardır dayanışma içinde yaşadıklarını belirten yurttaşlar, kentsel dönüşümle birlikte yaşam alanlarının tehdit edildiğini, yetkililerce muhattap alınmadıklarını, riskli alan ile ilgili davaların sürdüğünü ve tapu tahsis belgesi ile ilgili davalara hazırlandıklarını söyledi.

Öte yandan TİP Milletvekili Barış Atay da yurttaşların halk toplantısında konuşma yaptı. Mahalle sakinlerinin yanında olduğunu belirtirken Atay, konuyu gündeme getirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yurttaşlar, kentsel dönüşüme karşı Tozkoparan ve Mehmet Nesih Özmen Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (TOZDER) ve Güngören Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Koruma Yaşatma Kültür ve Dayanışma Derneği (ORDER) bünyesinde mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor.