Küba halkı ABD destekli provokasyonlara karşı devrimi savundu: 'Sokaklar devrimcilerindir' 

Küba halkı ABD destekli provokasyonlara karşı devrimi savundu: 'Sokaklar devrimcilerindir' 

Kübalı devrimciler, ülkede ABD'nin provokasyonuyla düzenlenen eylemlere karşı Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in çağrısıyla sokaklara çıktı. Küba halkı "Ben Fidel'im" diyerek sokakları doldurdu.

ABD'nin uzun yıllardır devam ettirdiği ambargolar nedeniyle ekonomik zorluklar ve pandeminin yarattığı sorunlarla mücadele eden sosyalist Küba'da bir grup ABD destekçisi, ABD bayraklarıyla hükümet karşıtı protestolar düzenledi.

Pazar günü ülkenin batısındaki Artemisa eyaletine bağlı San Antonio de los Baños’ta sosyalizm karşıtı protestolar yapıldı. Eylemlerde ABD bayrağının taşınması dikkat çekti.

Kübalı devrimciler ise ABD provokasyonuna karşı sokakları doldurdu. Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel'in çağrısıyla sokakları dolduran halk, "Ben Fidel'im" sloganları attı.

KÜBA HALKI DEVRİMİ SAVUNDU

Díaz-Canel, ABD destekli eylemlerin yapıldığı her yerde devrimi savunmak için sokaklara çıkma ve bunlara kararlılık ve cesaretle karşı koyma çağrısında bulunmuştu.

Díaz-Canel, “Küba’da sokaklar devrimcilerindir, sokağın kime ait olduğunu göstereceğiz” demişti.

Kübalılar, Başkan Díaz-Canel’in çağrısına kulak verip hükümeti ve devrimi desteklemek için Havana’da sokaklara çıkarak yoğun istikrarsızlaştırma ve yıkım eylemleri karşısında ülkelerini savunacaklarını dile getirdi.

Kübalı devrimciler, Díaz-Canel’in sokağa işaret eden “Sokakların devrimcilere ait olduğunu gösterelim” sözlerine ithafen “Sokaklar devrimcilerindir” sloganı attı.

Öte yandan Diaz-Canel, ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, “ABD ajanslarından para alan tükenmiş hiçbir karşı devrimcinin Küba’da istikrarsızlığa yol açmasına izin vermeyeceğiz” dedi.