Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel: İki yüzlü eleştiriler rejim değişikliği isteyenlerden geliyor

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel: İki yüzlü eleştiriler rejim değişikliği isteyenlerden geliyor

Latin Amerika Ülkesi Küba'da ABD yanlısı gruplar, uzun zamandır devam eden ambargolar nedeniyle yaşanan ekonomik krize karşı eylem yaptı.

ABD'nin uzun süreli ekonomik ambargoları nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan sosyalist Küba'da ABD yanlısı gruplar protesto gösterileri düzenledi.

'Gıda kıtlığı ve yüksek fiyatlara karşı' düzenlendiği belirtilen eylemlerde ABD bayrağı taşındığı görüldü.

Ayrıca ABD'nin çeşitli bölgelerinde de Küba Komünist Partisi'ne karşı eylemler düzenlendi ve ABD'ye 'askeri müdahale' çağrısında bulunuldu.

Protestolara ilişkin televizyondan ulusa sesleniş konuşması yapan Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, "Amerikan imparatorluğuna bağlı olan devrim karşıtı paralı askerlerin istikrarsızlık yaratmasına izin vermeyeceğiz. Devrimci bir tepkimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Küba, ABD'nin yaptırımları ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ekonomik olarak ciddi kayıplar yaşadı.

KÜBALI KOMÜNİSTLER DE SOKAĞA ÇIKTI

Öte yandan ABD yanlılarının başlattığı gösterilere karşı Kübalı devrimciler de sokağa çıktı.

Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, "Ülkenin bütün devrimcilerini, bütün komünistlerini bu provokasyonlarla katı ve cesaretli bir şekilde yüzleşmek için sokağa çağırıyoruz" demişti.

Canel'in çağrısının ardından birçok Kübalı komünist sokağa çıkarak "Yo soy Fidel" (Ben Fidelim) sloganıyla hükümete destek yürüyüşü düzenledi.

'ELEŞTİRİLER, REJİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEYENLERDEN GELİYOR'

Bugün, ülkedeki hükümet karşıtı, ABD yanlısı eylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Diaz-Canel, ABD'nin uyguladığı ambargoların halkta hoşnutsuzluğu artırdığını belirtirken, "Yurt içi ve yurt dışından yapılan iki yüzlü eleştiriler yaptırımlara karşı olanlar değil, rejim değişikliği isteyenlerden geliyor" dedi.

Küba'nın pandemiyle başa çıkma çabalarının ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak için kötülendiğini belirten Díaz-Canel, ayrıca son haftalarda sosyal medyada Küba Devrimi karşıtı kampanyaların da arttığını söyledi. 

Díaz-Canel, ABD yaptırımlarının ülkeye verdiği zararın halkı zora soktuğunu belirterek, "ABD'nin tıbbi ürünler dahil tüm mallara uyguladığı yaptırımlar hoşnutsuzluğu kışkırtıyor. Elektrik kesintileri ABD yaptırımları nedeniyle gerçekleşiyor" dedi. 

Küba Devlet Başkanı ayrıca, "Yurt içi ve yurt dışından yapılan iki yüzlü eleştiriler yaptırımlara karşı olanlar değil, rejim değişikliği isteyenlerden geliyor" diye konuştu.