Küba Büyükelçisi Núñez TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı Meclis'te ziyaret etti

Küba Büyükelçisi Núñez TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı Meclis'te ziyaret etti

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amorós Núñez, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ı Meclis'te ziyaret etti. İki heyet arasında gerçekleşen buluşmada, Küba ve Türkiye arasındaki ilişkiler, Küba'ya yönelik ABD ambargosuna karşı yürütülen mücadele, Latin Amerika'ya ve Venezuela'ya dönük son zamanlarda yapılan saldırılar değerlendirildi.

İleri Haber - Ankara

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amorós Núñez, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı TBMM'de ziyaret etti. Küba halkı ve Türkiye İşçi Partisi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için temasın devam ettirilmesi kararı alınan buluşmada siyasal konularda da ortak değerlendirmeler yapıldı.

'FİDEL VE CHE TÜRKİYE DEVRİMCİLERİNE İLHAM KAYNAĞI OLDU'

İki heyet arasında yapılan görüşmede konuşan Erkan Baş, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasal durum ve Türkiye işçi sınıfının yürüttüğü mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu. TİP'in seçime katılma süreci ve parlamento çalışmaları hakkında bilgi veren Baş, TİP'in Türkiye'de işçi sınıfının ve emekçilerin sokakta ve Meclis'teki temsilcisi olduğunu söyledi. AKP hükümetinin antiemperyalist gibi göründüğünü fakat ABD emperyalizmi ile ilişkilerini hiç bozmadığını söyleyen Baş, dün partisinin görüşmek üzere teklif ettiği Venezuela gündemini AKP'nin reddettiğini ekledi. Baş, Fidel ve Che'nin Türkiye'deki devrimcilere ilham kaynağı olduğunu belirterek Küba devrimine desteklerinin süreceğini ifade etti.

'ABD EMPERYALİZMİNE KARŞI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ ABD KARŞITI BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİ'

ABD emperyalizminin saldırılarına karşı en önemli önceliklerinin ABD karşıtı birliğin güçlendirilmesi olduğunu söyleyen Büyükelçi Núñez, Türkiye İşçi Partisi ile yoldaşlık ilişkilerine sahip olduğunu ve bu ilişkileri güçlendireceklerini söyledi. Büyükelçi, Küba Devleti'nin ayakta kalmak yönünde stratejisini ve ülke içindeki örgütlülüğünü güçlendirmeye çalıştıklarını da aktardı. Kendi tecrübelerinin birliklerini korumak yönünde olduğunu söyleyen Küba Büyükelçisi Núñez, Küba'da gündemde olan Anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.