Krizin İlk Faturası Eğitime Kesildi!

Krizin İlk Faturası Eğitime Kesildi!

AKP, ekonomik krizin faturasını halka çıkarmaya hazırlanıyor. Bakanlık tarafından yürürlüğe konacak eğitimdeki tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, eğitim için hazırladığı tasarruf paketinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) elinde maaşlar hariç kalan 10 milyar 633 milyon 716 bin 878 liranın 2 milyar lirası “tasarruf tedbirleri” kapsamında kesildi.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre; MEB’in kemeri yüzde 18 ‘sıkılırken’, okulların onarımlarından, yeni okul yapımı için kamulaştırma giderlerine kadar pek çok kalemde kesinti yapıldı. 

BURS VE YURTLARDAN 123, ÖZEL OKULA TEŞVİKTEN 75 MİLYON LİRA!

Okul öncesinden liseye kadar öğrencilerin ailelerine verilen burslardan 20 milyon lira, devlet parasız yatılı öğrencileri için yine ailelerine verilen pansiyon yardımından 103 milyon lira kesilmesi ise dikkat çekti. Özel okula gidecek öğrenciler için ayrılan 1.2 milyar TL teşvikten 75 milyon TL kesinti yapıldı. 

ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA DA KESİNTİ

Tasarruf kapsamında, büyük kesinti kararlarından biri de okulların her türlü altyapı giderleri ve alımlarıyla ilgilenen İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı için alındı. Okullar için hammade, her türlü ürün alımları; yeni okul yapımı için kamulaştırma, satın alma, ayni hak tesisi ve okulların büyük bakım-onarımları için ayrılan bütçeden 145 milyon TL kesildi. 
 

DAHA FAZLA