Kremlin: Suriye topraklarındaki tüm yabancı askerler nihai olarak çekilmeli

Kremlin: Suriye topraklarındaki tüm yabancı askerler nihai olarak çekilmeli

Kremlin Sözcüsü Peskov, "Nihai hedef tüm yabancı askerlerin ve yabancı orduların Suriye Arap Cumhuriyeti'nin topraklarından çekilmesidir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD unsurları başta olmak üzere, Suriye'de kalan tüm yabancı askerlerin nihai olarak ülkeden çekilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Rusya'nın Suriye konusunda salı günü vardığı Soçi mutabakatının ardından ülkede kalan yabancı askerler konusunda Kremlin'den bir açıklama yapıldı. Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Suriye'deki ABD askerlerinin varlığıyla ilgili pozisyonumuz iyi biliniyor. Ülkede, sadece Rus askerlerinin varlığı Suriye liderliğinin daveti üzerine meşrudur" ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Kremlin Sözcüsü, "Tabii ki nihai hedef tüm yabancı askerlerin ve yabancı orduların Suriye Arap Cumhuriyeti'nin topraklarından çekilmesidir" şeklinde konuştu.

Moskova'nın duruşunu aynı zamanda Şam'ın da paylaştığını belirten Peskov, ülkede siyasi çözümün sağlanmasının ardından önceliklerinin bu nihai hedef olduğu değerlendirmesinde bulundu. (DW)